CFR Cluj a fost eliminată seara trecută din preliminariile UEFA Champions League de Pyunik Erevan. În primul tur din UCL, echipa lui Dan Petrescu a pierdut la loviturile de departajare dubla manșă contra campioanei Armeniei, după 0-0 în Armenia și 1-1 (2-2 după 120 de minute) la Cluj.
Drept urmare, campioana României a fost retrogradată direct în preliminariile Conference League, în urma rezultatului de miercuri seară, ceea ce înseamnă că va juca în turul 2 preliminar al celei mai noi competiții UEFA.
Citește și:
UEFA Europa Conference League
Cum a comentat Nicolae Dică posibilitatea ca FCSB să joace fără spectatori în play-off-ul Conference
ACUM 20 ORE

Inter Club d'Escaldes, adversara lui CFR Cluj din Conference League

În turul 2 preliminar din Conference League, CFR Cluj o va întâlni pe Inter Club d'Escaldes, campioana din Andorra.
Clubul a luat naștere în 1991, fiind membră fondatoare a Primera Divisio, prima ligă de fotbal din Andorra. Inter Club a jucat acolo în fiecare an până în 2015, atunci când a retrogradat în premieră. După două sezoane petrecute în liga secundă, Inter Club a revenit în Primera Divisio în mai 2017.
Inter Club d'Escaldes a câștigat ultimele trei campionate din Andorra, primul său titlu fiind obținut în 2020. Aceasta mai are și o Cupă, câștigată tot în 2020.
În urma obținerii titlului în Andorra, Inter Club d'Escaldes a jucat în premieră în Europa. Campioana din Andorra trebuie să joace meciuri de calificare pentru preliminariile UEFA Champions League, iar anul acesta a jucat deja două astfel de partide, în luna iunie.
În primul meci a trecut de La Fiorita din San Marino, scor 2-1, dar a fost învinsă în al doilea meci de Vikngur Reykjavik din Islanda, scor 1-2, astfel încât va evolua și ea în turul 2 preliminar Conference League.
Seara trecută, staff-ul tehnic al celor de la Inter Club a urmărit cu mare atenție partida dintre CFR Cluj și Pyunik Erevan:
În ceea ce privește lotul echipei din Andorra, acesta este cotat la 2,6 milioane de euro de către site-ul de specialitate transfermarkt.com. Din lotul echipei, care este format aproape în totalitate de jucători din Spania și Andorra, face parte și Raul Feher, un jucător român, născut la Zalău, dar care a evoluat în toată cariera sa numai în Andorra și în ligile inferioare din Spania.
Primul meci al dublei din turul 2 preliminar Conference League contra celor de la Inter Club d'Escaldes va avea loc la Cluj, pe 21 iulie, în timp ce returul se va disputa pe 28 iulie, în Andorra.
UEFA Europa Conference League
Istvan Kovacs, protagonistul unui scandal în Europa! A fost depusă plângere la UEFA
ACUM O ZI
UEFA Europa Conference League
FCSB, pe cale de a fi din nou sancționată de UEFA! Amenda usturătoare pe care o riscă
IERI LA 08:13