Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dan Petrescu, după înfrângerea cu Lazio: "Diferență clară de nivel în favoarea lor. N-am putut mai mult"

Alex Masgras

Publicat 17/02/2023 la 01:04 GMT+2

Dan Petrescu a declarat la finalul partidei dintre Lazio și CFR Cluj că s-a văzut diferența dintre cele două echipe. Antrenorul campioanei României a fost deranjat de modul în care jucătorii săi s-au apărat la faza golului primit în prelungirile primei reprize, dar speră în continuare la calificare înaintea returului de săptămâna viitoare.

Dan Petrescu (CFR Cluj)

Credit imagine: Getty Images

CFR Cluj a pierdut partida tur din play-off-ul Conference League cu Lazio, scor 0-1. Unicul gol al partidei a fost marcat de Ciro Immobile în prelungirile primei reprize, în urma unei faze în care apărarea clujenilor a fost prinsă pe picior greșit. Din minutul 15, CFR Cluj a jucat cu un om în plus, după eliminarea lui Patric.
La finalul partidei, Dan Petrescu s-a arătat nemulțumit de modul în care s-au apărat jucătorii săi la faza golului înscris de Immobile. Antrenorul clujenilor a recunoscut însă diferența de valoare dintre cele două echipe:
"Dacă spuneai înainte de meci că pierdem cu 1-0, mi se părea că e normal, ar fi fost un rezultat bun, dar am jucat 11 contra 10. Mă supără că am încasat gol la ultima fază din prima repriză. Am avut noi corner în minutul 45+2 și nu am știut să gestionăm acea fază fixă. Fotbalul e și faze fixe.
Cred că s-a văzut o diferență clară de nivel în favoarea lor. 11 la 10 am încercat, n-am putut mai mult. N-au fost așa multe ocazii, nici la noi, nici la ei, dar parcă ei au avut ocaziile mai mari", a spus Dan Petrescu, pentru PRO TV.
Citește și:

Dan Petrescu: "Trebuie să ne gândim că vom avea șanse"

Dan Petrescu nu și-a pierdut însă speranțele înaintea returului, în condițiile în care clujenii au pierdut la limită partida de pe Olimpico. Antrenorul lui CFR Cluj știe că echipa sa va avea o misiune dificilă, mai ales că va juca o partidă foarte importantă în weekend, contra celor de la FC Argeș:
"Am crezut că Immobile și Savic nu joacă, m-aș fi bucurat, dar amândoi au jucat. Știam că ei doi sunt de neînlocuit în echipa lor. Arbitraj excelent, Krasniqi a făcut o fază fantastică, a eliminat trei jucători. Arbitrul chiar a fost impecabil, n-ai ce să zici.
Per total, sunt puțin necăjit de rezultat, dar, dacă la început îmi spuneai 1-0, spuneam că poate avem șanse la retur. Trebuie să ne gândim că vom avea șanse, dar nu știu câtă energie vom avea, pentru că duminică e un meci vital pentru noi. Mâine plecăm și poimâine jucăm și nu știu dacă cei care au jucat mai pot face față.
Mie mi s-a părut că a fost diferență de valoare, așa mi s-a părut. Doar atât, alt motiv nu. Ce să fie? Asta e realitatea. Milinkovic-Savic costă 100 de milioane, asta spune totul despre valoarea lor. La pauză am fost supărat de faza de la gol, a stricat tot ce am făcut bun în prima repriză. O neatenție, o lipsă de concentrare, dar, în același timp, și valoarea lor.
Nu suntem Real Madrid sau PSG. Și ele au 3 înfrângeri la rând. Trebuie să știm să trecem peste ele", a mai spus Dan Petrescu.
Pentru CFR Cluj urmează duelul din weekend cu FC Argeș de pe teren propriu, în timp ce Lazio va juca în Serie A pe terenul celor de la Salernitana. Returul dintre CFR Cluj și Lazio va avea loc săptămâna viitoare, în Gruia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo