Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FCSB s-a impus în deplasare cu Dunajska Streda și e cu un pas în play-off-ul Conference League

Nicu Savin

Actualizat 03/08/2022 la 23:23 GMT+3

FCSB a câștigat cu 1-0 prima manșă a dublei cu Dunajska Streda, din primul tur preliminar al Conference League. Unicul gol al meciului a fost marcat de Joonas Tamm în repriza secundă.

FCSB

Credit imagine: facebook

FCSB a făcut un meci solid în Slovacia, contra celor de la Dunajska Streda, și s-a impus cu 1-0, scor care îi oferă prima șansă la accederea în play-off-ul Conference League.
Prima repriză a fost echilibrată, fără multe ocazii de gol. Slovacii au avut cea mai mare șansă, la o lovitură liberă executată de Szantho în minutul 18, când mingea a lovit bara.
În partea secundă echilibrul a persistat până în minutul 68, când gazdele au rămas în 10. Dominik Kruzliak l-a faultat pe Tavi Popescu în postura de ultim apărător și a văzut direct cartonașul roșu. Din lovitura liberă rezultată, FCSB a deschis scorul. Radunovic a executat ideal, iar Tamm a reluat din voleu, fără speranțe pentru portarul advers.
Ulterior, FCSB s-a retras puțin, dar a fost în permanență în controlul partidei, deși slovacii au forțat cu toate liniile în ultimele minute. S-a terminat 0-1, iar vicecampioana României a făcut un pas important spre play-off, acolo unde va da peste Viking Stavanger (Norvegia) sau Sligo Rovers (Irlanda).

Dunajska Streda - FCSB 0-1 LIVE TEXT

Repriza a 2-a
  • Final! FCSB a obținut o victorie importantă, în urma unui joc solid.
  • min.80: FCSB s-a retras puțin, dar este în control deplin al jocului, gazdele încercând în zadar să se apropie periculos de poarta lui Târnovanu.
  • min.69: Gooool FCSB! Radunovic a executat perfect o lovitură liberă, iar Tamm a reluat imparabil, din voleu, din apropierea porții.
  • min.68: Gazdele rămân în 10! Dominik Kruzliak l-a faultat pe Tavi Popescu în postura de ultim apărător și a văzut direct cartonașul roșu.
  • min.64: Schimbarea la FCSB! Ianis Stoica îi ia locul lui Bogdan Rusu. Este a 2-a înlocurie efectuată de Dică, după ce la pauză Oaidă a intrat în locul lui Coman.
  • min.62: FCSB începe să dea semne de oboseală. Radunovic și Edjouma au văzut cartonașe galbene în decurs de câteva minute.
  • min.52. Ovidiu Popescu a urcat cu mingea la picior în jumătatea adversă și a lutat de la distanță, dar nu a reușit să cadreze.
  • min.46: Rusu are prima ocazie a reprizei secunde. Atacantul adus acum două zile de la Mioveni a șutat periculos de la marginea careului, dar mingea a trecut puțin alături.
Repriza 1
  • Pauză: FCSB a fost mai prezentă în atac, dar nu a găsit drumul spre gol.
  • min.37: Florinel Coman a executat modest o lovitură liberă din poziție bună, mingea trecând mult peste poartă.
  • min.28: Octavian Popescu a șutat suprinzător dintr-o poziție incomodă, dar mingea a trecut puțin pe lângă poartă.
  • min.24: Olaru a marcat, dar reușita i-a fost anulată pe motiv de off-side.
  • min.18: Bară Dunajska Streda! Rego Szantho a executat foarte bine o lovitură liberă de la marginea careului și doar bara l-a salvat pe Târnovanu.
  • min.10: FCSB încearcă să controleze jocul, dar formația slovacă este foarte arțăgoasă și luptă pentru fiecare balon.
  • min.3: Ocazie mare pentru FCSB. Coman a retrimis în gura porții o minge respinsă greșit de apărarea adversă, dar Rusu nu a ajuns să împingă balonul în poartă.
  • min.2: Dawa vede primul cartonaș galben al partidei, după ce a oprit prin fault un adversar care îl depășise și se îndrepta amenințător spre poarta lui Târnovanu.
UPDATE | A început partida de pe MOL Arena. Tribunele sunt aproape pline, iar fanii slovaci creează o atmosferă incendiară.
UPDATE | Nicolae Dică mizează încă din primul minut pe noile achiziții, Miculescu și Rusu!
Echipa de start a celor de la FCSB (4-2-3-1)
  • Târnovanu - Ov. Popescu, Dawa, Tamm, Radunovic - Olaru, Edjouma - Octavian Popescu, D. Miculescu, Florinel Coman - B. Rusu
Știrea inițială
FCSB a avut un start ratat de sezon pe plan intern, însă în Europa lucrurile pot sta diferit. Vicecampioana României a trecut cu emoții de Saburtalo Tbilisi în turul doi preliminar din Conference League, reușind să câștige acasă cu 4-2, după ce în Georgia pierduse cu 1-0.
Astfel, echipa lui Dică mai are două hopuri de trecut pentru a ajunge în grupele celei de-a 3-a competiție europeană intercluburi, iar primul dintre ele pare cel mai dificil. În turul 3 preliminar, FCSB întâlnește Dunajska Streda, prima manșă urmând a avea loc în această seară de la ora 21:30. Partida va avea loc în Slovacia, pe MOL Arena, un stadion de 12.700 de locuri.
În urma tragerii la sorți a meciurilor din play-off s-a stabilit că învingătoarea din această dublă manșă se va duela pentru un loc în grupe cu Viking Stavanger (Norvegia) sau Sligo Rovers (Irlanda). În aceste condiții, FCSB va avea o șansă uriașă de accede în grupe, în cazul în care va trece de gruparea slovacă.
"Roș-albaștri" au arătat o altă atitudine de când Dică a venit la echipă, iar achizițiile din această săptămână le dau speranțe fanilor că echipa poate progresa. Rusu și Miculescu au intrat deja în programul echipei și aproape sigur vor fi titulari în această seară, deci e de așteptat ca forța ofensivă să fie una ridicată.
Echipa probabilă a FCSB:
  • Târnovanu - Ov. Popescu, Dawa, Tamm, Radunovic - Olaru, Edjouma, Octavian Popescu - D. Miculescu, B. Rusu, Florinel Coman

Dunajska Streda - FCSB | Adversara "Roș-albaștrilor", un fel de Sepsi a Slovaciei

Dunajska Streda este un fel de Sepsi a Slovaciei, în sensul în care există foarte multe influenţe maghiare la formaţia din oraşul în care 79,75% dintre locuitori sunt unguri. De altfel, în Slovacia Dunajska e văzută drept echipa minorităţii maghiare.
Clasată pe locul 4 în ultima ediţie de campionat, Dunajska Streda are o istorie de 118 ani, dar nu a reuşit să câştige vreun titlu, fie că a evoluat în Cehoslovacia, fie că a jucat în campionatul Slovaciei. În schimb, posibila viitoare adversară a FCSB-ului a câştigat o Cupă, în 1987, ajungând în alte două finale în această competiţie, în 1992-1993 şi 1994-1995.
Experienţa la nivel de fotbal internaţional e super-limitată, slovacii evoluând doar pentru a 8-a oară în preliminariile cupelor europene. Niciodată nu au ajuns în grupe, cel mai aproape fiind în 2020-2021, când a fost surclasată de LASK Linz, 7-0 în deplasare.
Anul trecut, însă, a avut parte de două dispute mai echilibrate cu Partizan Belgrad, în turul secund preliminar al Conference League, sârbii impunându-se cu scorul general de 3-0.
Echipa e antrenată de Adrian Gula, fost la Viktoria Plzen şi Wisla Cracovia, astfel că, din punct de vedere al băncii tehnice, slovacii sunt clar peste FCSB.
Lotul de jucător e unul destul de modest, toţi fotbaliştii însumând 11 milioane de euro. Cel mai bine cotat e şi căpitanul echipei, maghiarul Zsolt Kalmar, a cărui valoare atinge 800.000 de euro. El a fost în trecut la Leipzig, dar nu a reuşit să se impună ca o soluţie pentru primul "11", astfel că în 2019 a fost transferat definitiv de echipa slovacă.
Ca să ne facem o idee despre diferenţa de valoare dintre FCSB şi, trebuie spus că roş-albaştrii au un lot cotat de transfermarkt la 33,65 milioane de euro. Cel mai valoros jucător al vicecampioanei din Liga 1 e considerat căpitanul Tănase (cotă de piaţă de 5,5 milioane de euro).
Maghiarii şi slovacii sunt predominanţi în lot, dar există şi fotbalişti din Portugalia, Serbia, Muntenegru şi chiar Germania (tânărul atacant Moumou). Ion Nicolăescu, un moldovean care a trecut în trecut pe la Zimbru Chişinău, a revenit în această vară la echipă, după ce sezonul trecut a avut o experienţă nereuşită în Israel.

Dunajska Streda - FCSB | DICĂ, ÎNAINTE DE MECIUL TUR: "PARTIDĂ FOARTE DIFICILĂ"

După ce a eliminat-o pe Saburtalo Tbilisi, Nicolae Dică și-a avertizat jucătorii că vor avea parte de un adversar dificil miercuri seară.
Tehnicianul și-a făcut temele înaintea partidei cu Dunajska Streda și a caracterizat echipa care se află pe primul loc în Slovacia după primele trei etape:
"Ne aşteaptă o partidă foarte dificilă. Întâlnim o echipă într-o formă foarte bună, o echipă ofensivă, cu o dinamică bună. Care își doreşte să aibă o posesie bună. Jucători de la mijloc în sus care pot face diferenţa, un atacant în formă foarte bună. În benzi jucători de viteză, o echipă agresivă, care vine într-un pressing avansat. Pe teren propriu au un ritm şi mult mai bun pentru că au suporterii în spate şi îi încurajează. De asta spun că vom avea o partidă foarte grea. Trebuie să fim pregătiţi pentru treaba asta.
Este foarte important ca la meciul de mâine să scoatem un rezultat pozitiv pentru a ne păstra şansele de calificare la meciul retur. Dar trebuie să fim inteligenţi, conştienţi că ne așteaptă o partidă grea şi că mai urmează încă un meci la Bucureşti", a declarat Nicolae Dică la conferința de presă.
Nicolae Dică și-a avertizat jucătorii că au trecut vremurile în care FCSB învingea echipe de top din vestul Europei și a făcut apel la unitate.
"Au trecut acele vremuri, când băteam pe Lazio. Nu trebuie să trăim din amintiri, să fim conștienți că avem mult de muncă. Îmi doresc să ajungem în grupele Conference League, dar trebuie să fim un grup, doar împreună putem reuși. Și aici mă refer la staff, conducere, jucători și suporteri", a mai spus Nicolae Dică.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo