Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Notele primite de FCSB după eșecul de ieri cu West Ham. Târnovanu, cel mai bun om al roș-albaștrilor

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 04/11/2022 la 10:59 GMT+2

FCSB a suferit o nouă înfrângere în Conference League, a 4-a din cele 6 meciuri și tot atâta în care a încasat cel puțin 3 goluri. West Ham United a jucat cu o parte din juniori și tot i-a surclasat pe bucureșteni. BBC Sport a prezentat notele pe care le-au primit fotbaliștii celor două echipe, iar FCSB rămâne repetentă.

Ștefan Târnovanu la FCSB

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Tibi Munteanu
FCSB a pierdut și ultimul meci al grupei B din UEFA Europa Conference League, nereușind să părăsească cea de-a treia competiție europeană cu capul sus, ci mai degrabă cu el în pământ, având în vedere umilințele suportate cu Silkeborg, rezultatele obținute și golaverajul care nu face absolut deloc cinste niciunui club de fotbal.
BBC Sport a prezentat notele primite de fiecare fotbalist intrat pe gazonul Arenei Naționale în meciul din cadrul ultimei etape din faza grupelor, iar vicecampioana României rămâne corijentă, cu excepția unui singur fotbalist, portarul Ștefan Târnovanu, care în ciuda faptului că a încasat din nou cel puțin 3 goluri într-un meci, pentru a 4-a oară în această campanie europeană a bucureștenilor, a primit notă de trecere.

Notele primite de FCSB după eșecul cu West Ham de aseară

Cu o prestație foarte slabă din partea elevilor lui Mihai Pintilii, pentru că fostul mijlocaș a stat pe banca roș-albaștrilor după demisia lui Nicolae Dică, doar Ștefan Târnovanu s-a făcut remarcat grație paradelor sale care au păstrat un oarecare echilibru până la un moment dat. Fără intervențiile sale, FCSB ar fi suferit o înfrângere și mai usturătoare, pentru că londonezii și-au creat ocazii mari cu toate că echipa lor a fost bazată mai mult pe fotbaliști de la grupele de juniori și foarte puțini dintre cei care se luptă pentru un post de titular.
Portarul gazdelor a fost evaluat cu 5,13, fiind singura notă de trecere dintre toți cei 16 fotbaliști ai vicecampioanei româniei, pentru că a avut 6 șuturi trimise de britanici pe spațiul porții pe care le-a apărat.
În ordinea notelor primite, iată care au fost "cei mai buni" jucători ai FCSB:
  • Alexandru Pantea - 4,91
  • Florinel Coman - 4,81
  • Bogdan Rusu - 4,76
  • Joyskim Dawa - 4,63
  • Risto Radunovic - 4,54
  • Marco Dulca - 4,43
  • Darius Olaru - 4,40
  • Rachid Bouhenna - 4,38
  • Octavian Popescu - 4,26
  • Răzvan Oaidă - 4,24
  • Andrei Cordea - 4,20
  • Eduard Radaslavescu - 4,19
  • Andrea Compagno - 3,97
  • Malcom Edjouma - 3,92
  • Ianis Stoica - 3,73
Per ansamblu, prestația roș-albaștrilor a fost una slabă, însă nu cea mai slabă din această campanie europeană. Totuși, media echipei de 4,41 este una care dovedește că nivelul echipei și în general al fotbalului românesc este în continuare unul foarte slab.
La capitolul statistică, FCSB a trimis un singur șut pe spațiul porții adverse, spre deosebire de cele 9 ale londonezilor, a avut o posesie de doar 44%, 10 ocazii spre deosebire de cele 16 ale adversarilor și cu un corner mai puțin decât West Ham, 7 față de 8.
Citește și:

West Ham a dominat clar partida. Notele primite

Dacă statistica nu dovedește o așa mare diferență între cele două formații, britanicii au arătat mult mai bine pe teren decât vicecampioana României, arătând că diferența de nivel între juniorii lor și cei mai buni fotbaliști ai noștri este una mare tot în favoarea lor.
Autor a două goluri pe Arena Națională, Pablo Fornals a fost desemnat fotbalistul meciului și a primit cea mai mare notă, 8,51. Cel mai slab evaluat a fost fundașul central Benjamin Johnson, cu toate că el a fost autorul pasei decisive la momentul deschiderii scorului.
Comparativ, media fotbaliștilor lui David Moyes este de 7,83, ținând cont că media de vârstă a primului 11 a fost de fix 25 de ani, cu Oliver Scarles cel mai tânăr fotbalist de pe teren (16 ani) și Ogbonna cel mai experimentat (34 ani). De asemenea, de pe banca de rezerve au intrat pe teren 5 fotbaliști de 20, 19, 21, 19 și 18 ani.
Totuși, la capitolul tinerețe tot FCSB a stat mai bine, având ca medie de vârstă a titularilor 24,45 de ani, cu Octavian Popescu cel mai tânăr (19 ani) și Bouhenna cel mai experimentat (31 ani).
Așadar, FCSB a fost eliminată din UEFA Europa Conference League și rămâne să se concentreze pe partidele din Superligă și Cupa României.
Turneul ATP Masters de la Paris se vede în săptămâna 31 octombrie - 6 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo