Articol scris de Bianca Dumitru
Potrivit site-ului oficial al celor de la Dinamo Kiev, Mircea Lucescu a ajuns la un acord cu Igor Surkis pentru prelungirea înțelegerii până în vara anului 2023. http://
Contractul semnat în vara anului trecut era valabil doi ani, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon. După performanțele reușite în acest sezon pe plan intern, președintele lui Dinamo Kiev l-a convins pe tehnicianul în vârstă de 75 de ani să activeze clauza de prelungire, cei doi făcându-și planuri pentru perioada următoare.
Europa League
Mircea Lucescu e OUT din Europa! Dinamo Kiev a făcut 3-3 cu AEK Larnaca și e codașa grupei B
27/10/2022 LA 19:41
După ce a bătut palma cu Mircea Lucescu, Igor Surkis a vorbit despre ceea ce urmează pentru Dinamo Kiev.
"Avem încredere deplină în domnul Lucescu şi în strategia sa de dezvoltare. Mircea Lucescu nu este doar un antrenor câştigător, este un specialist care dezvoltă jucători şi ajută la schimbarea clubului nostru. Sper că următorii doi ani să fie doar începutul unei noi pagini victorioase istoria lui Dinamo şi suntem foarte fericiţi că Lucescu va face parte din această călătorie.
Într-un an, clubul şi echipa au făcut un mare pas înainte şi sperăm că progresele vor continua. După ce am făcut alegerea corectă în urmă cu un an, nu ne îndoim că decizia actuală va aduce noi beneficii lui Dinamo", a declarat șeful ucrainenilor.

Lucescu, contestat de suporteri

De-a lungul carierei de antrenor, Mircea Lucescu le-a pregătit pe Corvinul Hunedoara, Dinamo, Pisa, Brescia, Reggiana, Rapid, Inter, Galatasaray, Beșiktaș, Șahtior Donețk și Zenit St. Petersburg, fiind și selecționer al României și Turciei.
Cea mai lungă perioadă a carierei a petrecut-o la Șahtior, alături de care a cucerit 22 de trofee. Astfel, în momentul în care a semnat cu Dinamo Kiev, suporterii au răbufnit, unele grupări refuzând în continuare să-l accepte pe român, în ciuda parcursului senzațional pe care echipa l-a avut sub comanda sa.
În primul sezon pe banca tehnică a lui Dinamo Kiev, Mircea Lucescu a înregistrat 28 de victorii, 8 rezultate de egalitate și 7 înfrângeri în toate competițiile. Echipa românului a câștigat titlul, Cupa și Supercupa Ucrainei și a ajuns până în optimile de finală ale Europa League.
Ukrainian Premier League
Mircea Lucescu, nemulțumit după un nou egal al lui Dinamo Kiev! Echipa sa e la 12 puncte de lider
23/10/2022 LA 17:10
Europa League
Borna impresionantă atinsă de Mircea Lucescu în partida de Europa League de aseară
07/10/2022 LA 10:00