Mircea Lucescu a declarat pentru postul italian Radio Rai că este împotriva excluderii sportivilor ruși din competiții din cauza conflictului armat declanșat de Rusia. Antrenorul echipei ucrainene de fotbal Dinamo Kiev a explicat că nu se aștepta la atacul Rusiei:
"Nu m-am gândit niciodată la așa ceva. Ucrainenii și rușii au trăit împreună ca frații. Aceasta este mai mult o problemă politică decât una populară. Ucrainenii sunt orgolioși și mândri de cultura lor, va fi o bătălie lungă. Nimeni nu o va câștiga, vor fi doar pierderi. Frică? Nu, nu mi-a fost. A fost pentru ceilalți. Când noi am ajuns la graniță, am văzut bărbați care lăsau femei și copii", a declarat Lucescu, citat de site-ul jurnalistului Gianluca Di Marzio.
Tehnicianul român a comentat evenimentele care implică lumea sportului, în mai multe discipline cluburile sau sportivii ruși fiind descalificați din competițiile internaționale:
Fotbal
Cum încearcă Ucraina să ajungă la CM din Qatar! Dezvăluirea făcută de Mircea Lucescu
06/04/2022 LA 16:36
"Pentru mine, sportul nu are nimic de-a face cu motivele politice. Sportul și cultura greșesc. Oamenii trebuie să continue să meargă pe teren în competițiile sportive. Au nevoie de ele. Nu sunt de acord să le fie luat sportivilor dreptul de a fi campioni. Sportul nu poate decât să ajute", a adăugat Mircea Lucescu, aceste declarații stârnind furia suporterilor lui Dinamo Kiev.
Citește și:

Mircea Lucescu i-a enervat pe suporterii lui Dinamo Kiev

Fanii lui Dinamo Kiev, care l-au contestat pe Mircea Lucescu încă de la sosirea sa la echipă, nu au primit deloc bine părerile antrenorului privind situația în care se află sportivii ruși din cauza războiului.
Suporterii au transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, că Lucescu trebuie să plece de la club și au vorbit despre patronul echipei, Ihor Surkis, manifestându-și nemulțumirea față de deciziile luate de el în ultimii ani.
"Mircea Lucescu a acordat astăzi un interviu presei italiene, unde a zis că ucrainenii și rușii trăiau ca frații și că războiul din Ucraina este doar o problemă politică, nu o problemă între popoare. Lucescu este împotriva sancțiunilor primite de sportivii și cluburile din Rusia. Pentru noi, fanii lui Dinamo Kiev, toate faptele exprimate nu au fost o surpriză.
De câțiva ani ne străduim să transmitem lumii că Surkis e o rușine pentru Dinamo, iar Lucescu trebuie să plece. Sperăm ca măcar astăzi să se deschidă ochii celor care nu ne-au susținut poziția în tot acest timp", au punctat fanii, citați de publicația ucraineană Sport.
Mircea Lucescu este antrenorul lui Dinamo Kiev din 2020, alături de care a reușit să câștige titlul, Cupa și Supercupa Ucrainei. Românul mai are contract cu ucrainenii până în 2024.
Fotbal
Dinamo Kiev se mută pe...Giulești. Echipa sub 19 ani a primit permisiunea să joace în Youth League
27/03/2022 LA 07:36
Ukrainian Premier League
"Ucraina e pe jumătate distrusă!" Dezvăluiri cutremurătoare ale secundului lui Mircea Lucescu
09/03/2022 LA 10:01