Tehnicianul român a menţionat că a putut părăsi Ucraina graţie preşedintelui UEFA, Aleksander Ceferin.
"Cu două zile înainte ne întorseserăm din Turcia, apoi în noaptea dinaintea antrenamentului a avut loc atacul. Federaţia a întrerupt campionatul pentru o lună, dar cred că va fi foarte greu să fie reluat. Am plecat împreună cu jucătorii străini datorită lui Ceferin, datorită UEFA şi federaţiilor de fotbal. Unii jucători au rămas acolo şi s-au dus la baza unde ne antrenam. Eu am plecat ca să ajut de afară, să organizez şi să ajut familiile să plece. Noi am adus afară mai mulţi oameni. Jucătorii care au mai mult de trei copii au reuşit să iasă, trebuiau să o facă prin lege", a spus Lucescu.
Romanian Liga I
Cel mai rapid gol al sezonului în Liga 1 s-a marcat în ultimul meci din play-off
ACUM 5 ORE
CITEŞTE ŞI:
PUTIN, TOT MAI SINGUR! GEST FĂRĂ PRECEDENT FĂCUT DE JUCĂTORII LUI SHERIFF TIRASPOL

Lucescu, despre război: "Va fi o bătălie pe care nimeni nu o va câştiga"

Românul o antrenează din vara lui 2020 pe Dinamo Kiev, după ce a pregătit-o timp de doisprezece ani (2004-2016) pe cealaltă forţă a fotbalului ucrainean, Şahtior Doneţk. În sezonul 2016-2017, el a antrenat echipa rusă Zenit Sankt Petersburg.
Lucescu a explicat că nu se aştepta la atacul Rusiei: "Nu m-am gândit niciodată la aşa ceva. Ucrainenii şi ruşii au trăit împreună ca fraţii. Aceasta este mai mult o problemă politică decât una populară. Ucrainenii sunt orgolioşi şi mândri de cultura lor, va fi o bătălie lungă. Nimeni nu o va câştiga, vor fi doar pierderi. Frică? Nu, nu mi-a fost. A fost pentru ceilalţi. Când noi am ajuns la graniţă, am văzut bărbaţi care lăsau femei şi copii."
Fostul antrenor al lui Inter Milano a comentat evenimentele care implică lumea sportului, în mai multe discipline cluburile sau sportivii ruşi fiind descalificaţi din competiţiile internaţionale: "Pentru mine, sportul nu are nimic de-a face cu motivele politice. Sportul şi cultura greşesc. Oamenii trebuie să continue să meargă pe teren în competiţiile sportive. Au nevoie de ele. Nu sunt de acord să le fie luat sportivilor dreptul de a fi campioni. Sportul nu poate decât să ajute".
Fotbal
VAR-ul, sintagma cheie la finalul unui sezon nebun
ACUM 7 ORE
Liga
Cum a "trădat-o" Kylian Mbappe pe Real Madrid! Dezvăluirea făcută azi în Spania
ACUM 9 ORE