La o zi după izbucnirea conflictului militar dintre Rusia și Ucraina, Mircea Lucescu a revenit vineri seară în România. Familia sa a insistat pentru ca antrenorul să se întoarcă acasă în aceste zile tulburi, iar el a cedat rugăminților, deși declarase inițial că nu are de gând să plece din Ucraina, nedorindu-și să le dea un exemplu negativ jucătorilor săi.
După sosirea în țara noastră, tehnicianul celor de la Dinamo Kiev a vorbit despre situația din Ucraina, lăudând populația pentru modul în care își apără teritoriile. Lucescu a vorbit și despre fotbaliștii săi, pe care a spus că a încercat să-i scoată din țara bombardată de Rusia, și a declarat că așteaptă cu nerăbdare să se poată întoarce la Kiev pentru a-și continua munca.
"Soția și membrii familiei mele au văzut imaginile de la TV și m-au rugat de mai multe zile să revin în România. Asta am făcut, după ce am vorbit cu președintele și cu jucătorii. Sunt în contact cu ei, a trebuit să găsesc o modalitate să îi iau de la Kiev. Mai ales pe jucătorii cu familii. Unii dintre ei au mulți copii.
Fotbal
Cum încearcă Ucraina să ajungă la CM din Qatar! Dezvăluirea făcută de Mircea Lucescu
06/04/2022 LA 16:36
Nu a fost nicio televiziune la baza lui Dinamo. Televiziunea ucraineană nu a vrut să distragă populația și nu au existat imagini multe cu războiul. Multe informații au ajuns la mine de la rude din România și de mai mulți prieteni de peste tot din lume, chiar și de la Brescia.
Citește și:

"Sunt norocos că am ajuns în România!"

Ucrainenii sunt un popor mândru, sunt atașați de pământul lor. Pot garanta că vor lupta și că vor rezista mult timp. Sunt sigur că oamenii din Rusia sunt împotriva războiului. Am văzut imagini cu demonstrații la Sankt Petersburg și Moscova.
Președintele Putin a pornit războiul, nu cetățenii ruși. De-abia aștept să mă întorc la Kiev pentru a-mi duce la capăt contractul cu Dinamo, chiar dacă mi se pare greu de crezut că asta se va întâmpla.
Dar nu îmi spuneți că am venit la o viața normală în România. Este o mare greșeală. Sufletul și inima mea sunt la Kiev. Sunt alături de jucătorii mei și de toți care sunt acolo. Sunt norocos că am ajuns în România, dar sunt alături de oameni rămași în Kiev", a spus Lucescu, citat de publicațiile din Ucraina.
Mircea Lucescu este antrenorul lui Dinamo Kiev din 2020, alături de care a reușit să câștige titlul, Cupa și Supercupa Ucrainei. Românul mai are contract cu ucrainenii până în 2024.
Fotbal
Dinamo Kiev se mută pe...Giulești. Echipa sub 19 ani a primit permisiunea să joace în Youth League
27/03/2022 LA 07:36
Ukrainian Premier League
Mircea Lucescu i-a enervat pe suporterii lui Dinamo Kiev! "Nu a fost o surpriză! Trebuie să plece!"
15/03/2022 LA 06:54