Luis Suarez a părăsit Barcelona după 6 ani petrecuți pe Camp Nou și a semnat cu Atletico Madrid. Chiar dacă despărțirea nu s-a făcut în cele mai bune condiții, în ultima lună existând anumite tensiuni între jucător și club, Suarez a declarat că pleacă mulțumit și împlinit de la Barcelona. "A fost o nebunie. S-au scurs lucruri, s-au inventat lucruri ... m-au enervat, dar a trebuit să încerc să stau departe de orice. Uneori, clubul are nevoie de schimbări și antrenorul nu conta pe mine. Plec cu sentimentul că mi-am îndeplinit scopul, iar a fi al treilea golgheter al clubului nu este ușor. Mă simt în stare să performez în continuare și voi încerca să demonstrez acest lucru."
Pe tot parcursul conferinței de presă, Suarez a ținut să mulțumească clubului pentru că i-a dat șansa să evolueze la un asemenea nivel: "Trebuie să mă bucur de o nouă etapă, fiind recunoscător Barcelonei pentru toate momentele trăite. Faptul că am ajuns aici a fost un vis împlinit. Nu mi-am imaginat să ajung la aceste cifre, aici trebuie să performezi constant la cel mai înalt nivel. Sunt mândru și mulțumit de șase ani minunați, în care am jucat cu fotbaliști pe care i-am văzut doar pe Playstation."
După ce și-a amintit de cele mai bune momente petrecute în tricoul "blaugrana", printre care și un gol marcat în finala Champions League din 2015 contra lui Juventus, Suarez nu și-a mai putut stăpâni lacrimile în momentul în care a rememorat momentul venirii sale la Barcelona. Acesta a avut loc după un moment delicat al carierei sale, când a primit o suspendare foarte mare după ce l-a mușcat pe Giorgio Chiellini, intr-un meci Uruguay-Italia de la CM din 2014.
Premier League
Aston Villa a mai pus ochii pe un star din Spania! Cine este fotbalistul pentru care insistă Gerrard
IERI LA 05:08
"Barca știa în ce condiții mă transferă. Făcusem o greșeală (mușcătura lui Chiellini), dar tot m-au adus și pentru asta voi fi întotdeauna recunoscător. Vreau să le mulțumesc fanilor pentru toată afecțiunea lor și tuturor membrilor din club pentru felul în care am fost tratat.", a mai spus Suarez la conferința de presă.

Luis Suárez y Bartomeu

Credit imagine: Eurosport

Bartomeu: "Sper ca Suarez să-și facă meciul de retragere pe Camp Nou"

Actualul președinte al Barcelonei, Josep Maria Bartomeu, a fost cel care l-a adus la club pe uruguayan în 2014, iar la conferința de presă de astăzi a avut numai cuvinte mari la adresa atacantului: "Este o zi foarte specială. Ne despărțim de o legendă în istoria clubului, care a câștigat 13 trofee și a devenit al treilea cel mai bun marcator. El ne-a oferit atât de mult, încât astăzi avem o recunoștință enormă față de el. Sper ca meciul său de retragere să aibă loc pe Camp Nou."
În final, Bartomeu i-a mulțumit lui Suarez pentru tot ceea ce a realizat la Barcelona și i-a urat succes pe viitor: "În numele tuturor catalanilor din lume, îți mulțumesc. Îți doresc să fii fericit pe teren și în afara acestuia. Pentru tine și familia ta, Barcelona va fi casa ta pentru totdeauna."
Liga
O legendă a Barcelonei crede că Messi se poate întoarce din vară la echipă. Anunţul făcut
06/01/2022 LA 08:51
Serie A
Juve îi dă drumul lui Morata, dar vrea alt star de la Atletico Madrid
04/01/2022 LA 13:28