Marcelo Bielsa a reușit o promovare istorică în Premier League pe banca celor de la Leeds, iar jocul plăcut practicat de echipa sa i-au determinat pe cei de la FIFA să-l nominalizeze pentru trofeul "FIFA The Best", la categoria de cel mai bun antrenor.
Hansi Flick, Jurgen Klopp, Julen Lopetegui și Zinedine Zidane sunt ceilalți 4 antrenori nominalizați, fiecare cu performanțe remarcabile la cel mai înalt nivel în sezonul trecut.

Andre Villas-Boas

Credit imagine: Getty Images

Premier League
Lucian Sănmărtean a ales jucătorul etapei a 22-a din Premier League
17/01/2022 LA 06:35

Andre Villas-Boas: "FIFA doarme"

Prezența lui Bielsa pe această listă a fost o surpriză pentru mulți, iar Andre Villas Boas chiar s-a arătat contrariat de această decizie, considerând că Thomas Tuchel, antrenorul lui PSG, nu ar fi trebuit să lipsească de pe acea listă.
"Că Tuchel nu este printre primii cinci nominalizați mi se pare scandalos. FIFA doarme! Bielsa? Bielsa ar trebui să câștige recunoaștere onorifică, dar nu se numără printre cei mai buni cinci antrenori din lume în 2020.", a tunat Villas-Boas.
Antrenorul portughez de la Marseille și-a argumentat părerea, făcând o comparație între Tuchel și Bielsa: "Tuchel a câștigat patru trofee și a ajuns în finala Champions League. Bielsa a câștigat doar un campionat."
Andre Villas-Boas este la al 2-lea sezon pe banca lui Olympique Marseille. Portughezul a reușit sezonul trecut să ducă echipa din nou în Champions League, dar până acum OM este cea mai slabă echipă din această competiție. Francezii nu au niciun punct în 4 meciuri jucate până acum și, mai mult, nici nu au reușit să marcheze vreun gol. Midtjylland este cealaltă echipă fără punct în Champions League, dar danezii au marcat 2 goluri.
Premier League
Leeds - Arsenal 1-4 | Un fan care i-a abuzat rasist pe oaspeți a fost arestat
19/12/2021 LA 07:18
Fotbal
O singură formație care a jucat în Premier League a scăpat nebătută de Guardiola
15/12/2021 LA 08:57