După ce fiul său, Rivaldinho, a jucat în Liga 1 pentru Dinamo și Viitorul, Rivaldo a rămas un fan al fotbalului din România. Relația celui care a câștigat "Balonul de Aur" în 1999 cu Gică Hagi e foarte bună și, inevitabil, brazilianul i-a urmărit traiectoria lui Ianis. "Sunt sigur că va juca regulat în cadrul echipei naționale a României în viitor și, de asemenea, că va fi un lider care ar putea ajuta țara să atingă noi culmi", spunea Rivaldo acum două luni.
Între timp, Ianis a pierdut complet echipa la Rangers, fiind titular doar în partidele fără importanță, când Steven Gerrard decide să odihnească titularii. Acest lucru trebuie să se schimbe, pentru ca Hagi Jr. să se dezvolte, e convins Rivaldo, care îi transmite internaționalului nostru să meargă la o formație unde să evolueze constant.
"Nu mă uit prea des la campionatul scoțian, dar sunt surprins că nu joacă titular meci de meci în echipa lui Gerrard. Este foarte talentat și am rămas impresionat de fotbalul său. Are și o personalitate mare pe teren și, e clar, că la 22 de ani trebuie să joace mai mult", a zis brazilianul Rivaldo, pentru Betfair.
Romanian Liga I
Nicolae Dică, dureri de cap după meciurile echipelor naționale! Radunovic s-a accidentat cu Finlanda
27/09/2022 LA 11:42
Câștigător al Balonului de Aur în 1999, Rivaldo a câștigat, de-a lungul timpului, două titluri în Spania, Champions League (cu Milan, în stagiunea 2002-2003), dar și Campionatul Mondial, cu Brazilia (2002).

Turcii susțin că Ianis Hagi are ofertă de la Istanbul Bașakșehir

Ianis Hagi a fost cumpărat definitiv de Glasgow Rangers, în vară și se părea că va avea o carieră strălugită pe Ibrox. Scoţienii au activat clauza de 5 milioane de euro pusă de Genk, după ce fotbalistul jucase sub formă de împrumut timp de jumătate de an. După o lungă perioadă în care au analizat dacă transferul lui Hagi Jr. merită, scoțienii de la Rangers au luat decizia de a-l aduce definitiv pe Ianis pe Ibrox Stadium, în iunie. El a semnat un contract valabil 5 sezoane cu vicecampioana Scoției și părea pregătit să le demonstreze tuturor că îi poate călca pe urme celebrului său tată.
Doar că în această toamnă Ianis a fost o dezamăgire, iar în acest moment își găsește doar conjunctural locul în primul "11" al lui Stevie G. Săptămâna trecută, românul a fost titular și chiar a marcat, în Europa League, dar fostul mijlocaș al lui Liverpool l-a folosit tocmai pentru că partida nu mai avea vreo miză, scoțienii fiind deja calificați.
Internaționalul nostru e dezamăgit că a fost titular în doar 8 meciuri din cele 16 din campionat și în doar în 3 dintre acestea nu a fost schimbat. Ultima perioadă a fost cu adevărat grea, Hagi Jr. fiind "uitat" pe bancă de Steven Gerrard în 5 din ultimele 13 partide în toate competițiile.
Mai degrabă variantă pentru finalurile de meci, românul vrea să plece, anunță Hurriyet, turcii explicând că Istanbul Bașakșehir e dispusă să îi facă o ofertă lui Rangers. Născut la Istanbul, Ianis pare că a înțeles că nivelul pe care îl are nu îl recomandă pentru Vestul Europei și nu exclude această variantă. Poate lua exemplul tatălui său care și-a relansat cariera la Galatasaray, transformând total, prin prestațiile sale fantastice, fotbalul din Turcia.
Dacă Rangers va primi o sumă apropiată de cea investită pentru achiziționarea definitivă a lui Ianis Hagi, oficialii îl vor lăsa să plece imediat. Randamentul său a fost mult sub așteptări în această primă parte a sezonului. Dacă în primăvară Hagi Jr a înscris trei goluri în 12 apariții pentru Rangers înainte ca fotbalul din Scoția să fie suspendat, odată transferul definitiv realizat el nu s-a mai remarcat. A reușit un gol în campionat, la început de stagiune, pentru ca acum să fie rezervă de lux. Un statut pe care nu îl agreează, dorindu-și să evolueze constant la o echipă, astfel încât să devină un fotbalist important.
Liga Națiunilor UEFA
#VOCE Generația Euro 2016. Așteptări, bucurii și dezamăgiri. Ce mai fac acum jucătorii de atunci
25/09/2022 LA 05:35
Fotbal
Fatih Terim, subiectul unui documentar de excepție! Cum i-a convins pe șefii Galatei să-l ia pe Hagi
18/09/2022 LA 10:55