Kilian Mbappe este în vacanță, dar știrile despre viitorul său sunt în continuare pe ordinea de zi a marilor publicații internaționale. Francezul mai are un an de contract cu PSG, iar oficialii parizienilor fac tot posibilul să prelungească înțelegerea, fiind convinși că au în curte un adevărat superstar.
Rămânerea lui Mbappe la PSG nu este deloc sigură, deși francezul ar fi dispus să-și pună semnătura pe un nou contract dacă îi vor fi îndeplinite anumite condiții, în special o clauză care să-i permită la un moment dat să plece la Real Madrid, club la care nu și-a ascuns intenția de a juca în viitor.
Nicolas Anelka este unul dintre fotbaliștii care au trecut în tinerețe prin ceea ce trece acum Mbappe. Fiind considerat la vremea respectivă un fobalist de mare viitor, Anelka a ales să plece de la PSG de la o vârstă fragedă, iar talentul său l-a propulsat la mari cluburi ale Europei, precum Arsenal, Real Madrid, Chelsea sau Liverpool.
Ligue 1
"El ar trebui să fie liderul! E de neînlocuit!" Verdictul lui Anelka despre rivalitatea de la PSG
28/09/2021 LA 07:11

Mbappe, sfătuit de Anelka să plece de la PSG

Performanțele lui Anelka nu au fost proporționale cu talentul său, dar fostul atacant este convins că viitorul lui Mbappe va putea fi unul strălucit numai dacă va pleca de la PSG. Într-un interviu acordat pentru The Athletic, Anelka a evocat motivele pentru care crede că Mbappe trebuie să facă pasul într-un campionat mai puternic.
"Dacă dorești să cunoști gloria absolută, va trebui să pleci de la PSG la un moment dat. Orice vei face la Paris va fi bun, dar cineva va spune întotdeauna:"Ei bine, aiobținut performanțe bune cu PSG, dar numai în Franța. Cele mai bune ligi sunt în Anglia și Spania, deci nu ai concurat cu cei mai buni jucători".
Dacă dorești să câștigi Balonul de Aur, ceea ce ar trebui să fie următorul tău obiectiv, să preiei ștafeta de la Messi și Cristiano Ronaldo va trebui să te bați cu cei mai buni. Liga franceză nu este ușoară, nu mă înțelege greșit, dar cred că cea mai dur campionat este în Anglia. Dacă vrei să fii unul dintre cei mai buni, fă ce faci la Paris, dar cu Chelsea, United, Arsenal, City sau Liverpool. Sau du-te în Spania la Real Madrid sau Barcelona. Sau poate în Italia. Atunci putem vorbi despre un impact mai global.", a fost mesajul lui Anelka pentru Mbappe, redat de Marca.
Fotbal
Anelka a povestit coșmarul trăit la Real Madrid "Aveam 20 de ani și nu puteam merge pe stradă"
06/08/2020 LA 08:47
Premier League
Arsenal se reorientează după ce l-a ratat pe Vlahovic! Arteta vrea un vârf care a costat o avere
ACUM 9 ORE