Claudiu Bumba, fotbalist român legitimat în Ungaria, la Kisvarda, a anunțat că și-a depus actele pentru a obține cetățenia maghiară, fiind interesat să joace pentru echipa națională a ungurilor.
Mijlocașul în vârstă de 27 de ani a declarat că selecționerul Ungariei, Marco Rossi, s-a interesat de el, întrebând dacă poate fi convocat. Bumba a spus că își dorește să evolueze la un Campionat European chiar dacă nu are șansa de a reprezenta România.
"Nici acum nu e târziu, dacă vom continua pe aceeași pantă ascendentă și vom fi între primele 3-4 echipe din Ungaria, voi juca și voi da goluri, bănuiesc că vor fi ochii îndreptați și spre mine. Dacă nu, asta e, poate o să-mi iau și eu cetățenie aici și se vor uita ungurii la mine. Nu glumesc, antrenorul lor a fost la un meci și a întrebat de mine, dacă am actele. Încă nu le am, dar îmi doresc să-mi iau cetățenie. Ei mai au jucători naturalizați, sunt deschiși la chestia asta.
Fotbal
Edi Iordănescu a anunțat numele stranierilor convocați pentru Liga Națiunilor! Lista preliminară
13/05/2022 LA 11:40

"Nu am nicio șansă să joc pentru țara în care m-am născut"

Am demarat procedurile pentru cetățenie. Mi-e mult mai ușor, am o străbunică de acolo și-mi va fi mai ușor să iau cetățenia. Îmi doresc să joc pentru România, dar dacă nu am nicio șansă și voi fi chemat aici... Îmi doresc și eu să joc pentru o calificare, poate pentru un Euro. Sunt apreciat, ăsta e un lucru bun pentru mine. Dacă nu am nicio șansă să joc pentru naționala din țara în care m-am născut, asta e", a declarat Claudiu Bumba, pentru GSP.
În trecut, fotbalistul a jucat pentru naționala de tineret a României, evoluând și în trei meciuri pentru echipa de seniori.
Mijlocașul, cotat de site-ul transfermarkt.com la 500.000 de euro, a jucat de-a lungul carierei la ASA Târgu Mureș, FC Maramureș, Dinamo, Concordia Chiajna și Adanaspor, de unde s-a transferat în 2019 la Kisvarda.
Fotbal
Edi Iordănescu, vehement după primele meciuri la națională! Ce le-a transmis fotbaliștilor
05/05/2022 LA 09:40
Fotbal
România continuă să coboare în clasamentul FIFA! Locul ocupat de naționala lui Edi Iordănescu
31/03/2022 LA 14:24