Claudiu Bumba, fotbalist român legitimat în Ungaria, la Kisvarda, a anunțat că și-a depus actele pentru a obține cetățenia maghiară, fiind interesat să joace pentru echipa națională a ungurilor.
Mijlocașul în vârstă de 27 de ani a declarat că selecționerul Ungariei, Marco Rossi, s-a interesat de el, întrebând dacă poate fi convocat. Bumba a spus că își dorește să evolueze la un Campionat European chiar dacă nu are șansa de a reprezenta România.
"Nici acum nu e târziu, dacă vom continua pe aceeași pantă ascendentă și vom fi între primele 3-4 echipe din Ungaria, voi juca și voi da goluri, bănuiesc că vor fi ochii îndreptați și spre mine. Dacă nu, asta e, poate o să-mi iau și eu cetățenie aici și se vor uita ungurii la mine. Nu glumesc, antrenorul lor a fost la un meci și a întrebat de mine, dacă am actele. Încă nu le am, dar îmi doresc să-mi iau cetățenie. Ei mai au jucători naturalizați, sunt deschiși la chestia asta.
Fotbal
Rădoi a anunțat convocările preliminare pentru dubla cu Germania și Armenia. Revenire după 2 ani
17/09/2021 LA 10:46

"Nu am nicio șansă să joc pentru țara în care m-am născut"

Am demarat procedurile pentru cetățenie. Mi-e mult mai ușor, am o străbunică de acolo și-mi va fi mai ușor să iau cetățenia. Îmi doresc să joc pentru România, dar dacă nu am nicio șansă și voi fi chemat aici... Îmi doresc și eu să joc pentru o calificare, poate pentru un Euro. Sunt apreciat, ăsta e un lucru bun pentru mine. Dacă nu am nicio șansă să joc pentru naționala din țara în care m-am născut, asta e", a declarat Claudiu Bumba, pentru GSP.
În trecut, fotbalistul a jucat pentru naționala de tineret a României, evoluând și în trei meciuri pentru echipa de seniori.
Mijlocașul, cotat de site-ul transfermarkt.com la 500.000 de euro, a jucat de-a lungul carierei la ASA Târgu Mureș, FC Maramureș, Dinamo, Concordia Chiajna și Adanaspor, de unde s-a transferat în 2019 la Kisvarda.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
"Avem probleme de concentrare, ambiție și de mentalitate!" Reacția LPF după declarațiile lui Rădoi
09/09/2021 LA 17:29
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Macedonia de Nord - România 0-0 | 7 puncte în 7 zile. Naționala nu ia gol, dar este criticată
09/09/2021 LA 08:14