Bayern se confruntă cu un nou caz "Alaba", anunță Bild. În această vară, bavarezii l-au pierdut pe austriac, care a refuzat orice ofertă a formației din Bundesliga și a preferat să meargă la Real Madrid, pentru un salariu superior. "Puțini oameni înțeleg de ce un jucător care câștiga 15 milioane pe an nu a fost mulțumit cu o oferă de 19,5 milioane de euro! În general, trebuie să găsim un echilibru între echipă și componenta economică", spunea CEO-ul lui Bayern, legendarul Karl-Heinz Rummenigge, explicând de ce fundaşul austriac nu a putut fi ţinut.
Acum, campioana Germaniei e într-o situaţie similară cu un alt fotbalist extrem de important. Adus pentru 40 de milioane de euro de la Schalke în 2018, lui Leon Goretzka îi expiră contractul în vara lui 2022. Pentru a preîntâmpina orice situaţie neplăcută, boardul lui Bayern s-a aşezat la masă cu reprezentanţii mijlocaşului şi au făcut o ofertă care, credeau ei, e extrem de motivantă: 10 milioane de euro/sezon. Doar că agentul său le-a transmis oficialilor bavarezi că fotbalistul de 26 de ani nu va accepta un salariu mai mic de 20 de milioane de euro.
E imposibil ca Bayern să urce atât de mult remuneraţia către Goretzka, în contextul în care doar Lewandowski trece de graniţa celor 20 de milioane de euro (21), într-un an.
Bundesliga
Robert Lewandowski a decis să părăsească Bayern după o eroare uriașă a conducerii bavarezilor
IERI LA 06:45

Goretzka, spre Manchester United

Agentul lui Goretzka e în contact cu reprezentanţii lui Manchester United, care au promis că, dacă mijlocaşul vine în 2022 din postura de jucător liber de contract, îi vor oferi salariul dorit.
Goretzka e văzut înlocuitorul perfect pentru Pogba, căruia îi expiră contractul la anul şi care de asemenea nu vrea să prelungească. Francezul ar putea fi cedat chiar din această vară, PSG interesându-se de el.
Germanul de 26 de ani va fi al doilea cel mai bine plătit jucător de pe Old Trafford, în acest moment doar De Gea câştigând mai mult de 20 milioane de euro, în lotul lui Solkjaer.
Top salarii la Manchester United
  • De Gea - 22,5 milioane euro
  • Paul Pogba - 17,5 milioane euro
  • Anthony Martial - 15 milioane euro
  • Edinson Cavani - 12,5 milioane euro
  • Marcus Rashford - 12 milioane euro
  • Harry Maguire - 11,5 milioane euro
  • Bruno Fernandes - 10,75 milioane euro
Fotbal
LIVE BLOG Mercato 2022 | Origi, spre Serie A! Dortmund ia un jucător de la City, pe modelul Sancho
23/05/2022 LA 09:58
Fotbal
Kylian Mbappe a anunțat decizia de a continua la PSG printr-un mesaj pe Whatsapp
22/05/2022 LA 05:04