Theo Corbeanu face parte din planurile pe termen lung ale canadienilor, care vor găzdui Cupa Mondială din 2026. Puștiul cu părinți din România este atacant și Nuno Espirito Santo l-a inclus în lotul primei echipe de la Wolverhampton. Corbeanu a marcat chiar la debutul său în naționala Canadei, o victorie clară: 5-1 cu Bermuda în preliminariile CM 2022.
Theo Corbeanu a jucat de 13 ori la naționalele României U16 și U17, într-o generație din care face parte și Radu Drăgușin. La debutul pentru România, Corbeanu a reușit două goluri împotriva Irlandei. Atacantul inclus în acest sezon în lotul primei echipe a lui Wolverhampton, cu 8 prezențe pe foaia meciului în Premier League și FA Cup, a ales până la urmă Canada.
Premier League
Lopetegui negociază cu o altă echipă, la o zi după ce a fost demis de la Sevilla! Unde este dorit
ACUM 5 ORE

Theo Corbeanu, debut cu gol

Corbeanu a intrat pe teren în minutul 77 și a marcat la doar patru minute de la debutul în naționala Canadei. Alphonso Davies (20 de ani, Bayern) i-a pasat lui Corbeanu pentru prima reușită la națională. Cyle Larin (25 de ani, Beșiktaș) a reușit un hattrick în meciul de calificare la Mondialul din 2022.

Naționala României a pierdut doi atacanți de viitor în 24 de ore

Corbeanu a ales Canada, în timp ce Postolachi a debutat în naționala Moldovei. Atacantul născut în Moldova și crescut de PSG a ajuns în liga a doua daneză, la Vendsyssel. Postolachi a jucat în premieră pentru naționala moldoveană în egalul, 1-1 cu Feroe.
Născut în Republica Moldova, Postolachi a fost convins de oficialii FRF, în urmă cu doi ani, să nu accepte să joace pentru naționala țării sale de origine, ci să obțină cetățenia română și să evolueze pentru una dintre reprezentativele României, fie că e vorba de U19, U21 sau naționala mare. Între timp, actualul fotbalist al lui Vendsyssel FF nu a mai fost convocat la nicio națională a României, iar, în 2019, Mihai Stoichiță a anunțat că fostul fotbalist al lui PSG a fost blocat de Republica Moldova la FIFA și UEFA să joace pentru țara noastră, deși are cetățenia română.
În luna august a anului trecut, într-un interviu acordat pentru ProSport, Oleg Postolachi, tatăl lui Virgiliu Postolachi, și-a exprimat indignarea față de șefii FRF.
„Păcat de munca depusă de noi și de domnul Geolgău, mare păcat. Nimeni nu ne-a mai căutat de pe la FRF de mai bine de un an și jumătate. Noi am refuzat naționala Moldovei pentru România și ne-am pus foarte multă lume în cap. Nimeni de la FRF nu ne-a anunțat oficial sau nici măcar neoficial care a fost problema. Nu înțeleg de ce s-a făcut atâta tevatură pe tema obținerii cetățeniei române, dacă cei de la FRF au abandonat așa de repede lupta pentru ca fiul meu să joace pentru România”, a spus Oleg Postolachi.
Premier League
Guardiola, încântat de tandemul Haaland-Alvarez! Ce jucători de la Wolves l-au impresionat
17/09/2022 LA 19:50
Premier League
Haaland impresionează și în afara celor 90 de minute de joc! Gestul prin care i-a cucerit pe fani
17/09/2022 LA 15:46