Mesul Ozil a ajuns liber de contract la Fenerbahce în luna ianuarie, după aproape un an de "exil" la Arsenal. Mijlocașul german nu mai fusese folosit de Mikel Arteta din martie 2020, iar despărțirea de "tunari" devenise singurul deznodământ posibil.
În cele din urmă, Ozil și-a îndeplinit visul din copilărie și semnat cu Fener. Din păcate pentru el însă, începutul nu este deloc promițător. Fostul star de la Real Madrid și Arsenal a bifat 5 apariții pentru formația din campionatul Turciei, însă fără să se facă remarcat cu vreun gol sau vreo pasă decisivă.

Fenerbahce a pierdut poziția de lider în Turcia, de când a fost transferat Ozil

Liga
Un nou transfer de răsunet pe axa Barcelona - Atletico! Un căpitan al catalanilor, dorit de Simeone
ACUM 10 MINUTE
Mai rău, Fenerbahce a început să adune înfrângeri și să coboare în clasament, odată cu mult așteptata sosire a germanului. În momentul în care Ozil a fost prezentat oficial, noua sa echipă câștigase ultimele 9 partide și era lider în Superlig.
Lucrurile s-au schimbat însă în numai câteva săptămâni. Situația din cadrul clubului nu este strălucită, ținând cont că Fenerbahce se luptă cu datorii colosale. Problemele financiare au ajuns să se reflecte și pe teren, unde noua echipă a lui Ozil nu mai produce jocul din urmă cu o lună.
Ozil și-a făcut debutul la Fener pe 2 februarie, în meciul câștigat cu 2-1 pe terenul lui Hatayspor. Per total, formația din Istanbul a obținut 2 victorii în cele 5 partide disputate de noul sosit, Ozil. Între timp, Fenerbahce a căzut pe locul 3 în campionat și a fost eliminată din Cupa Turciei de Istanbul Bașakșehir.
Rezultatele obținute de Fenerbahce, după transferul lui Ozil:
  • Hatayspor - Fenerbahce 1-2 (campionat)
  • Fenerbahce - Galatasaray 0-1 (campionat)
  • Fenerbahce - Bașakșehir 1-2 (Cupa Turciei)
  • Karagumruk - Fenerbahce 1-2 (campionat)
  • Fenerbahce - Goztepe 0-1 (campionat)

Ozil, prestații modeste de când a sosit la Fenerbahce. Cea mai mare notă primită, 6.60

La ora actuală, Fenerbahce se află la 3 puncte în spatele liderului Galatasaray, după 25 de etape.
Ozil n-a contribuit la vreun gol în cele 5 apariții, în 285 de minute, iar cea mai mare notă primită a fost 6.60, în derby-ul pierdut cu Galatasaray, scor 0-1.
Ridvan Dilmen, fostul atacant al lui Fenerbahce și al naționalei Turciei, consideră că Ozil are nevoie de mai mult timp ca să se acomodeze la noua echipă. Fostul jucător a amintit și perioada lungă de inactivitate de la Arsenal:
"Nu mă așteptam să-și pună amprenta atât de repede. Nu e deloc ușor. A jucat prima oară după 10 luni. Iar echipa nu este construită în jurul lui Ozil, mai ales că abia a sosit aici.
Cred că sezonul următor va arăta mult mai bine pentru el. Are timp să-și arate valoarea, contractul său se întinde pe 3 sezoane și jumătate. În orice caz, îi respect evoluția", a spus Dilmen Ridvan, citat de Daily Mail.
https://i.eurosport.com/2021/02/23/3000839.jpg
Romanian Liga I
Încă un jucător de la FCSB revine în lotul lui Iordănescu pentru meciul cu FC Argeș
ACUM 35 MINUTE
Premier League
Pogba, mesaj revoltător în urma acuzelor că l-a ignorat total pe Solskjaer după meciul cu Liverpool
ACUM O ORĂ