Mesul Ozil a ajuns liber de contract la Fenerbahce în luna ianuarie, după aproape un an de "exil" la Arsenal. Mijlocașul german nu mai fusese folosit de Mikel Arteta din martie 2020, iar despărțirea de "tunari" devenise singurul deznodământ posibil.
În cele din urmă, Ozil și-a îndeplinit visul din copilărie și semnat cu Fener. Din păcate pentru el însă, începutul nu este deloc promițător. Fostul star de la Real Madrid și Arsenal a bifat 5 apariții pentru formația din campionatul Turciei, însă fără să se facă remarcat cu vreun gol sau vreo pasă decisivă.

Fenerbahce a pierdut poziția de lider în Turcia, de când a fost transferat Ozil

Cupa Mondială FIFA
Neymar a dat de înțeles că s-ar putea retrage de la națională! Ce a spus după eșecul contra Croației
ACUM O ORĂ
Mai rău, Fenerbahce a început să adune înfrângeri și să coboare în clasament, odată cu mult așteptata sosire a germanului. În momentul în care Ozil a fost prezentat oficial, noua sa echipă câștigase ultimele 9 partide și era lider în Superlig.
Lucrurile s-au schimbat însă în numai câteva săptămâni. Situația din cadrul clubului nu este strălucită, ținând cont că Fenerbahce se luptă cu datorii colosale. Problemele financiare au ajuns să se reflecte și pe teren, unde noua echipă a lui Ozil nu mai produce jocul din urmă cu o lună.
Ozil și-a făcut debutul la Fener pe 2 februarie, în meciul câștigat cu 2-1 pe terenul lui Hatayspor. Per total, formația din Istanbul a obținut 2 victorii în cele 5 partide disputate de noul sosit, Ozil. Între timp, Fenerbahce a căzut pe locul 3 în campionat și a fost eliminată din Cupa Turciei de Istanbul Bașakșehir.
Rezultatele obținute de Fenerbahce, după transferul lui Ozil:
  • Hatayspor - Fenerbahce 1-2 (campionat)
  • Fenerbahce - Galatasaray 0-1 (campionat)
  • Fenerbahce - Bașakșehir 1-2 (Cupa Turciei)
  • Karagumruk - Fenerbahce 1-2 (campionat)
  • Fenerbahce - Goztepe 0-1 (campionat)

Ozil, prestații modeste de când a sosit la Fenerbahce. Cea mai mare notă primită, 6.60

La ora actuală, Fenerbahce se află la 3 puncte în spatele liderului Galatasaray, după 25 de etape.
Ozil n-a contribuit la vreun gol în cele 5 apariții, în 285 de minute, iar cea mai mare notă primită a fost 6.60, în derby-ul pierdut cu Galatasaray, scor 0-1.
Ridvan Dilmen, fostul atacant al lui Fenerbahce și al naționalei Turciei, consideră că Ozil are nevoie de mai mult timp ca să se acomodeze la noua echipă. Fostul jucător a amintit și perioada lungă de inactivitate de la Arsenal:
"Nu mă așteptam să-și pună amprenta atât de repede. Nu e deloc ușor. A jucat prima oară după 10 luni. Iar echipa nu este construită în jurul lui Ozil, mai ales că abia a sosit aici.
Cred că sezonul următor va arăta mult mai bine pentru el. Are timp să-și arate valoarea, contractul său se întinde pe 3 sezoane și jumătate. În orice caz, îi respect evoluția", a spus Dilmen Ridvan, citat de Daily Mail.
https://i.eurosport.com/2021/02/23/3000839.jpg
Cupa Mondială FIFA
Croația a reușit imposibilul în fața Braziliei! Nicio echipă nu a mai izbutit asta la Cupa Mondială
ACUM O ORĂ
Cupa Mondială FIFA
Casemiro, dezamăgit după eliminarea de la Cupa Mondială! "Toate înfrângerile dor, mai ales când"...
ACUM O ORĂ