Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Xavi dezamăgit de prestația catalanilor în meciul cu Bayern. "Ne-au dominat complet"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 27/10/2022 la 09:39 GMT+3

Xavi Hernandez s-a arătat dezamăgit de meciul făcut de elevii săi împotriva campioanei Germaniei, cu toate că Barcelona era eliminată matematic din competiție de dinaintea fluierului de start. Antrenorul spaniol și-a asumat responsabilitatea pentru acest eșec și pentru eliminarea din Champions League.

Barcelona-Trainer Xavi

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
FC Barcelona a fost eliminată din grupele UEFA Champions League pentru al 2-lea an consecutiv, însă deși acest lucru se știa încă de dinaintea startului partidei dintre catalani și Bayern Munchen, Xavi a sperat că poate dovedi că antrenează o echipă mare și poate face față bavarezilor. Nu s-a întâmplat așa, ba chiar din contră, nemții au defilat pe Camp Nou, au dominat copios, nu i-au lăsat pe fotbaliștii Barcelonei să trimită niciun șut pe spațiul porții apărate de Ulreich și au câștigat la scor de neprezentare grație reușitelor lui Sadio Mane, Eric Maxim Choupo-Moting și Benjamin Pavard.
La conferința de presă de după meci, antrenorul catalanilor s-a arătat extrem de dezamăgit de prestația elevilor săi și a recunosc că Barcelona a fost clar dominată de Bayern, iar eliminarea din competiție vine pe fondul propriilor greșeli.

Xavi, complet nemulțumit de prestația Barcelonei

După ce a pierdut cu 2-0 în Germania și cu 3-0 aseară pe teren propriu, Xavi și-a asumat responabilitatea eliminării din grupele Ligii Campionilor și a spus că este inacceptabilă această eliminare având în vedere lotul pe care îl are la dispoziție.
"Pentru prima dată în acest sezon am simțit că nu am putut concura deloc. Ne-au dominat complet și suntem out din competiție din cauza greșelilor noastre. Bayern a fost mai bună astăzi, au jucat mult mai intens și mai agresiv. La Munchen am jucat noi mai bine, însă n-am știut să profităm de acest lucru. Trebuie să înfruntăm realitatea, am spus că trebuie să creștem și să suferim și trebuie să continuăm să facem acest lucru. În continuare cred că putem și că avem nevoie să câștigăm trofee în acest sezon.
Spunem la revedere Ligii Campionilor, o situație care ne forțează să ne facem auto-critica. Înțeleg că oamenii vorbesc despre un eșec, dar noi am analizat absolut totul. Am făcut multe greșeli, dar în alte meciuri am meritat să obținem mult mai mult. Trebuie să continuăm să muncim, avem titluri pentru care trebuie să ne luptăm în acest sezon.
Cred că am fost afectați mental de eliminarea de dinaintea meciului nostru. Eu am fost afectat de meciul de la Milano, arbitrajul nu a fost unul corect și la fel a fost și rezultatul final. Adevărul este că anul acesta, spre deosebire de cel precedent, am simțit că avem lotul care poate chiar să câștige această competiție. Ceea ce s-a întâmplat este inacceptabil.
Astăzi fanii au fost la nivelul 10 din 10 și ne-au susținut până în ultima clipă. Ce-am putut să le oferim a fost să mergem către ei la final și să le mulțumim. Fanii nu merită asta, au fost de-a dreptul senzaționali. Sunt principalul responsabil pentru eliminarea din Champions League", a declarat Xavi după meci.
Totodată, din cauza faptului că Real Madrid a rămas singura echipă rămasă în competiție, atât Barcelona, cât și Sevilla și Atletico Madrid fiind eliminate, lui Xavi i s-a adresat întrebarea dacă La Liga a decăzut. Spaniolul nu a fost de acord, ba chiar a rămas contrariat de această întrebare, însă a motivat de ce consideră că în continuare campionatul spaniol este unul foarte bun.
"Cum poți spune că La Liga a decăzut? Villarreal a ajuns până în semifinalele Ligii Campionilor în sezonul trecut, iar Real Madrid a câștigat trofeul.
La Liga este la exact același nivel la care se află și Premier League", a motivat antrenorul catalanilor.
Citește și:

Președintele Laporta este optimist

Joan Laporta a oferit la rândul său o reacție pentru Barca TV, unde a afirmat că este o eliminare rușinoasă din competiție, însă există circumstanțe atenuante, făcând referire la proiectul de a promova tinerii jucători din cadrul clubului. Catalanii au transferat în această vară jucători de 153 de milioane de euro, însă cele 7 noi achiziții au o medie de vârstă de peste 27 de ani.
"Este o rușine, dar nu putem blama jucătorii sau antrenorii pentru asta. Trebuie să privim înainte, pentru că avem La Liga și alte competiții. Știam că vor fi suișuri și coborâșuri în acest proces de reconstrucție a echipei.
Mesajul meu pentru fani este să privim către viitor. Xavi a folosit mulți jucători tineri, pentru ca aceștia să crească. Este un proiect tânăr în care trebuie să avem încredere. Campionatul rămâne important și trebuie să arătăm că putem continua, suntem într-o poziție bună. Champions League s-a întâmplat deja, nu mai putem face nimic.
Bayern este o echipă foarte puternică, un club consolidat. Nu mi se pare că au jucat cine știe ce în această seară, dar au jucat relaxați. Pentru noi a fost foarte complicat, meciul dintre Inter și Plzen a reprezentat o adevărată tortură", a declarat președintele Barcelonei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo