Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bronz pentru Suedia la Campionatul Mondial din Australia! Ce record au stabilit scandinavele

Nicu Savin

Publicat 19/08/2023 la 14:26 GMT+3

Naționala Suediei a învins Australia, scor 2-0, și a terminat pe locul trei la Campionatul Mondial de fotbal feminin.

Sweden players celebrate with their bronze medals after winning the Australia and New Zealand 2023 Women's World Cup third place play-off football match between Sweden and Australia at Brisbane Stadium in Brisbane on August 19, 202

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Răzvan Cirț
Suedia a obținut bronzul astăzi la Campionatul Mondial de fotbal feminin după ce a învins gazda Australia cu scorul de 2-0 în fața a 50.000 de suporteri pe stadionul Suncorp, în Brisbane.
Fridolina Rolfo a deschis scorul în minutul 30 după ce arbitrul Cheryl Foster a acordat o lovitură de la 11 metri în favoarea scandinavelor. Kosovare Asllani a mărit diferența de pe tabelă în minutul 62 după un contra-atac de excepție.
Suedia și Australia au ratat calificarea în finală, fiind învinse în semifinale de Spania, respectiv Anglia, fiind prima dată când ambele echipe s-au calificat în finala Campionatului Mondial de fotbal feminin.

Suedia, record absolut la Campionatul Mondial de fotbal feminin

Odată cu victoria de azi, Suedia a devenit prima națională care să câștige de patru ori bronzul la Campionatul Mondial de fotbal feminin. Scandinavele au terminat pe locul al treilea la edițiile din 1991, 2011, 2019 și 2023.
Pe lângă cele 4 medalii de bronz, scandinavele au mai obținut și argintul, când au pierdut finala Cupei Mondiale din 2003 în fața Germaniei.
Suedia are și un palmares impresionant la Campionatul European, ajungând în finală de 4 ori, în 1984, 1987, 1995 și 2001, pe prima reușind să o și câștige.
Campionatul Mondial de fotbal feminin din 2023, găzduit de Australia și Noua Zeelandă va fi, de asemenea, primul în care locurile 1, 2 și 3 vor aparține doar echipelor din Europa.
Finala se va juca mâine, 20 august, începând cu ora 13:00, între Spania și Anglia pe Stadionul Olimpic din Sydney, construit specific pentru a găzdui Jocurile Olimpice din anul 2000.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo