Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, anunță venituri record la Cupa Mondială din Australia şi Noua Zeelandă

Maria Olteanu

Publicat 18/08/2023 la 12:12 GMT+3

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a declarat, vineri, că ediţia din acest an a Cupei Mondiale de fotbal feminin, găzduită de Australia şi Noua Zeelandă, a generat venituri de peste 570 de milioane de dolari, transmite Reuters.

Spain's goalkeeper #23 Catalina Coll jumps to clear the ball during the Australia and New Zealand 2023 Women's World Cup semi-final football match between Spain and Sweden at Eden Park in Auckland on August 15, 2023.

Credit imagine: Getty Images

Elveţianul, într-un discurs tipic combativ, a declarat că ediţia a noua a Cupei Mondiale feminine a fost ''cea mai bună, cea mai grozavă şi cea mai mare'', arătându-se satisfăcut de decizia de a creşte premiile în bani şi de a duce numărul echipelor participante la turneul final de la 24 la 32.
''Unele voci au spus că va costa prea mult, că nu vom încasa destui bani, că va trebui să subvenţionăm. Iar opinia noastră a fost aceea că dacă va fi nevoie să subvenţionăm (turneul), îl vom subvenţiona, pentru că trebuie să facem acest lucru'', a spus Infantino la Convenţia FIFA pentru fotbalul feminin.
''Însă, Cupa Mondială a generat peste 570 de milioane de dolari americani, aşa că suntem chit. Nu am pierdut bani şi am realizat al doilea venit ca mărime în orice sport, în afara Cupei Mondiale masculine, la nivel mondial'', a subliniat preşedintele FIFA.
Premiile pentru Cupa Mondială masculină din Qatar (2022) au fost de 440 de milioane de dolari, considerabil mai mult decât cele de 152 de milioane rezervate Cupei Mondiale feminine de la antipozi.
''Le spun tuturor femeilor, aveţi puterea de a schimba. Alegeţi bătăliile potrivite, alegeţi luptele potrivite'', a îndemnat Infantino.
CITEȘTE ȘI:

Anglia - Spania, finala Cupei Mondiale de fotbal feminin

''Continuaţi să forţaţi, păstraţi impulsul, continuaţi să visaţi şi să căutăm egalitatea totală, nu doar plata egală la Cupa Mondială, care este un slogan care apare din când în când. Mergem deja în acea direcţie, însă acest lucru nu va rezolva nimic, pentru că este vorba de plata unei luni la patru ani şi este vorba de puţine jucătoare din miile şi miile care există'', a subliniat preşedintele Federaţiei Internaţionale de Fotbal.
Infantino a comentat şi criticile de alegere a Australiei şi Noii Zeelande ca ţări gazdă ale turneului final şi mărirea numărului de echipe: ''Îmi aduc aminte când am decis asta, bineînţeles şi criticii obişnuiţi, care sunt tot mai puţini, care spuneau că nu va merge, că nivelul este diferit''.
''Vor fi scoruri de 15-0, va fi rău pentru fotbalul feminin şi pentru imaginea sa. Îmi pare rău, dar FIFA a avut dreptate. Aşa cum s-a întâmplat des în ultimii ani. FIFA a avut dreptate din nou''.
Finala Cupei Mondiale din Australia şi Noua Zeelandă se va desfăşura duminică, la Sydney, între două echipe europene, Anglia şi Spania.
Sursă: Agerpres
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo