Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Spania - Anglia este marea finală de la Cupa Mondială de fotbal feminin. Ambele țări, în premieră în ultimul act

Maria Olteanu

Actualizat 16/08/2023 la 15:07 GMT+3

Reprezentativa feminină a Angliei s-a calificat în această după-amiază în finala Cupei Mondiale, după ce a trecut în penultimul act al competiției de reprezentativa Australiei, scor 3-1. În finală, va lupta cu trofeul pe masă în fața Spaniei, care a câștigat ieri dramatic în fața Suediei.

Lauren Hemp of England celebrates with teammates Millie Bright and Keira Walsh after scoring her team's second goal during the FIFA Women's World Cup Australia & New Zealand.

Credit imagine: Getty Images

Australia și Anglia au fost protagonistele celei de-a doua semifinale de la Cupa Mondială de fotbal feminin din Australia și Noua Zeelandă.
Marți, în prima semifinală, suspansul a fost la cote maxime, iar Spania a obținut o calificare dramatică în ultimul act al competiției, după un succes la limită cu Suedia, 2-1, într-un final pe muchie de cuțit. S-au marcat nu mai puțin de trei goluri după minutul 81, iar Spania a fost prima finalistă a turneului.
Ajunsă în premieră în finala, Spania și-a așteptat adversara din finala competiției, învingătoarea duelului Australia - Anglia, consumat astăzi la prânz.
Confruntarea de pe Accor Stadium a decis ultima echipă calificată în finala Cupei Mondiale, Anglia, care s-a impus cu 3-1 în fața reprezentativei din Australia.
Anglia a fost echipa care a deschis scorul în cea de-a doua semifinală. Ella Ann Toone, jucătoare legitimată la Manchester United, a scuturat plasa porții în minutul 36, după o pasă primită de la Alessia Russo, jucătoarea lui Arsenal.
Grație golului său, Ella Toone a devenit prima jucătoare din Anglia (masculin + feminin) care a marcat într-un sfert de finală, semifinală și finală la un turneu internațional major (Euro/Cupa Mondială).
La pauză, Anglia a intrat cu avantaj minim, dar meciul a devenit tot mai electrizant odată cu apropierea de ultimul fluier.
CITEȘTE ȘI:

Spania - Anglia, finala Cupei Mondiale de fotbal feminin

În repriza secundă, Australia a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj, făcând 1-1 în minutul 63 al întâlnirii prin Samantha Kerr, o altă jucătoare care evoluează în Anglia, la Chelsea.
Egalitatea nu a persistat pe tabelă decât 8 minute, după ce Anglia a preluat avantajul.
Lauren Hemp, jucătoarea lui Manchester City, a făcut 2-1 pentru țara sa, pe care a apropiat-o și mai mult de ultimul act al competiției.
Toate emoțiile au fost înlăturate înainte de final, atunci când Alessia Russo a adus liniștea în tabăra sa, punctând pentru 3-1 pe tabelă, golul care a închis ecuația și care a stabilit scorul final al întâlnirii.
Așadar, Anglia s-a calificat pentru prima dată în istoria sa în finala Cupei Mondiale și va lupta pentru trofeu cu Spania. Vom avea parte de un ultim act în premieră, între două echipe care nu au mai atins această fază a competiției niciodată.
De 20 de ani nu a mai fost o finală 100% europeană la Mondialul de fotbal feminin, de la Germania - Suedia 2-1. De asemenea, Germania este și ultima țară din Europa care a luat titlul mondial.
Anglia, calificată în premieră în finala feminină, nu a mai luat un titlu mondial la fotbal din 1966.
Marea finală Spania - Anglia este programată duminică, 20 august, de la ora 13:00.
Australia - Anglia, echipele de start
  • Australia: Arnold; Carpenter, Hunt, Polkinghorne, Catley; Raso, Gorry, Cooney-Cross, Catley; Fowler, Kerr
  • Anglia: Earps; Carter, Bright, Greenwood; Bronze, Walsh, Stanway, Daly; Toone; Hemp, Russo
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo