Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Spania e prima finalistă de la Cupa Mondială, după o victorie absolut dramatică în fața Suediei

Nicu Savin

Publicat 15/08/2023 la 13:00 GMT+3

Spania s-a impus cu 2-1 în fața Suediei, în prima semifinală a Cupei Mondiale de fotbal feminin. Ibericele vor juca astfel cu trofeul pe masă pentru prima dată în istorie. Adversara va fi stabilită miercuri, în urma partidei dintre Anglia și Australia.

Spain's goalkeeper #23 Catalina Coll jumps to clear the ball during the Australia and New Zealand 2023 Women's World Cup semi-final football match between Spain and Sweden at Eden Park in Auckland on August 15, 2023.

Credit imagine: Getty Images

Spania și Suedia au fost protagonistele primei semifinale de la Cupa Mondială de fotbal feminin din Australia și Noua Zeelandă, iar suspansul a fost la cote maxime. Așa cum era de așteptat, partida a fost una echilibrată, dar puțină lume se aștepta ca finalul de meci să fie atât de dramatic.
Spania a fost echipa care a controlat mai mult partida, iar eforturile ofensive ale echipei antrenate de Jorge Vilda au fost răsplătite în minutul 81, când Salma Paralluelo, jucătoarea Barcelonei care a marcat golul victoriei în sfertul cu Olanda, a dezghețat tabela cu un șut plasat din interiorul careului.

Spania - Suedia 2-1 | Ibericele, în finala Cupei Mondiale, după o victorie dramatică în semifinala cu Suedia

Spania părea că poate păstra avantajul minim de pe tabelă, dar Suedia s-a aruncat în atac și a reușit să egaleze. În minutul 88, Hurtig a așezat cu capul pentru Rebecka Blomqvist, iar atacantul lui Wolfsburg a făcut 1-1 cu un șut perfect de la aproximativ 10 metri.
Bucuria scandinavelor nu a durat decât două minute, pentru că Olga Carmona Garcia a readus Spania în avantaj cu un șut fenomenal de la marginea careului. Mingea a atins bara transversală înainte de a intra în poartă, iar jucătoarea de la Real Madrid a devenit eroina unei țări întregi, pentru că ibericele au conservat ulterior avantajul până la ultimul fluier.
Așadar, Spania s-a calificat pentru prima dată în istoria sa în finala Cupei Mondiale și va lupta pentru trofeu cu Australia sau Anglia, care se vor duela miercuri în cea de-a doua semifinală. Indiferent de învingătoare, vom avea parte de un ultim act în premieră, între două echipe care nu au mai atins această fază a competiției niciodată.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo