Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Spania este Regina Lumii la Fotbal Feminin. Ibericele au câștigat în premieră Cupa Mondială în fața Angliei

Andrei Nicolae

Publicat 20/08/2023 la 15:03 GMT+3

Spania a câștigat în premieră Campionatul Mondial de Fotbal Feminin, după ce a învins-o în marea finală de la Sydney pe Anglia, cu scorul de 1-0. Unicul gol al partidei a fost înscris de Olga Carmona, însă partida a fost una plină de suspans.

Olga Carmona of Spain Celebrates a goal during the FIFA Women's World Cup Australia & New Zealand 2023 Final match between Spain and England at Stadium Australia

Credit imagine: Getty Images

Spania și Anglia s-au întâlnit astăzi în finala Cupei Mondiale de Fotbal Feminin, iar ibericele au câștigat marele trofeu pentru prima dată în istoria naționalei de fete.
Partida dintre cele două naționale s-a disputat la Sydney, pe Olympic Stadium. Anglia a început curajos partida și a lovit bara în minutul 16, după un șut al atacantei Hemp, care evoluează pentru Manchester City.
Ibericele au ripostat imediat, însă portărița din Albion a parat impecabil. Spania a reușit în cele din urmă să deschidă scorul prin Olga Carmona în minutul 29 cu un șut plasat la poarta lui Earps, după o fază construită foarte frumos de colegele sale.
Datorită golului înscris în marea finală a Cupei Mondiale, jucătoarea celor de la Real Madrid a devenit a doua cea mai tânără fotbalistă care reușește să marcheze atât în semifinale, cât și în finala aceleiași ediții de Campionat Mondial, la 23 de ani și 69 de zile. Singura sportivă care se află în fața ei este americana Alex Morgan, care la 22 de ani și 15 zile a reușit acest lucru în 2011.

Spania a câștigat în premieră Cupa Mondială de Fotbal Feminin

După deschiderea scorului, Spania și Anglia și-au împărțit ocaziile, însă scorul a rămas la fel după primele 45 de minute, astfel că ibericele au intrat la pauză cu un avantaj minim, respectiv 1-0.
Deși Anglia era echipa care trebuia să forțeze după ieșirea de la cabine, tot Spania a continuat să atace și să provoace pericol la poarta portăriței Earps. "Leoaicele" au ripostat în cele din urmă prin Hemp, care a trecut din nou pe lângă egalare. Jucătoarele din Anglia au nimerit din nou bara în minutul 60, prin nou intrata Kelly.
În ciuda atacurilor Angliei, Spania a avut șansa să dea lovitura și să închidă meciul, după ce a primit un penalty în minutul 67 pentru un henț. Jenifer Hermoso și-a asumat responsabilitatea de a șuta de la punctul cu var, însă lovitura sa a fost parată de Earps, iar scorul a rămas 1-0.
După momentul de maximă tensiune de la 11 metri, Anglia nu a profitat de moralul bun și nu a mai putut pune presiunea la poarta Spaniei, în timp ce ibericele nu au mai riscat nici ele. Astfel, scorul final a rămas 1-0 pentru Spania, care a devenit campioana lumii.
Echipa din Peninsula Iberică a devenit astfel cea de-a doua națiune care câștigă Mondialul de Fotbal atât la masculin (2010), cât și la feminin (titlul de acum). De asemenea, pentru prima dată în istoria Mondialului, podiumul este completat în proporție de 100% de echipe europene, după ce în finala mică Suedia și-a adjudecat bronzul.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo