Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Echipa feminină a Statelor Unite, favorită la un nou titlu mondial la CM din 2023

Eurosport
DeEurosport

Publicat 17/07/2023 la 19:07 GMT+3

Echipa Statelor Unite este favorită pentru a câștiga al treilea titlu mondial consecutiv la Cupa Mondială 2023 (20 iulie - 20 august), dar se va confrunta cu o opoziție puternică din partea națiunilor europene de top și a Australiei, gazdă alături de Noua Zeelandă, conform Nielsen Gracenote, cea mai importantă companie de date din lume, transmite Reuters.

Echipa națională de fotbal feminin a SUA

Credit imagine: Getty Images

"Șansele americancelor" de a obține al cincilea trofeu la Cupa Mondială feminină sunt de 18%, în timp ce Suedia, Germania, Franța și Anglia completează cvintetul favoritelor. Șansele ca una dintre aceste cinci echipe să obțină trofeul sunt de 58%.
Analiza Gracenote, bazată pe circa un milion de simulări ale meciurilor turneului final, dă Suediei, vicecampioană olimpică, a doua șansă la victoria finală (11%), la egalitate cu Germania (11%).
"Simulările noastre confirmă că ediția 2023 a Cupei Mondiale va fi un turneu foarte deschis și competitiv. Există o provocare puternică pentru campioana și prima favorită, SUA, din partea țărilor europene și a Australiei, care în calitate de gazdă are a șaptea șansă să câștige competiția", a declarat Simon Gleave, șeful analizelor de la Gracenote, potrivit Agerpres.
Franța (9%), Anglia (8%), campioana europeană en titre, Spania (8%), Australia (8%), Brazilia (7%) și Canada (6%), campioana olimpică en titre, sunt celelalte națiuni cu aspirații la titlul mondial.
Cele mai probabile semifinaliste ale competiției se anunță SUA, Suedia, Germania și Franța. Cea mai probabilă finală (6%) este cea dintre SUA și Germania, urmată de cele dintre SUA și Franța, Anglia, Australia sau Brazilia în această ordine.
Campionatul Mondial 2023 debutează pe 20 iulie cu meciurile de deschidere Noua Zeelandă - Norvegia (Auckland) și Australia - Irlanda (Sydney).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo