Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Infantino, încrezător înainte de Cupa Mondială de fotbal feminin! "E un joc fantastic"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 19/07/2023 la 14:42 GMT+3

Președintele FIFA, Gianni Infantino, a afirmat că fotbalul feminin cunoscut o creștere incredibilă în ultimii zece ani s-a declarat convins că noua ediție a Cupei Mondiale va reuși să schimbe opinia tuturor celor care au rămas sceptici în privința meritelor jocului feminin, informează Reuters.

Gianni Infantino.

Credit imagine: Getty Images

Organismul conducător al sportului rege se așteaptă ca două miliarde de oameni să-și îndrepte atenția către turneul final găzduit de Australia și Noua Zeelandă, cu 64 de meciuri în total, care va debuta joi la Auckland.
"Mulți oameni care cred că fotbalul feminin nu este încă un joc grozav, sau nu este atât de distractiv, sau este un fel de copie rea a fotbalului masculin, sau chestii de genul acesta - ei bine, când ei vor viziona un meci pentru prima dată, vor vedea că de fapt este un joc fantastic.
Nivelul a crescut incredibil în ultimii zece ani și cele mai bune jucătoare vin aici", a declarat Infantino, citat de Agerpres.
Președintele FIFA a precizat că, dacă există un sport în care jocul feminin ar putea concura cu cel masculin, acela ar fi fotbalul:
"Vreau să spun, este 50% din populație, femei în întreaga lume, mai mult sau mai puțin, nu-i așa? Este cu adevărat de neconceput, din punct de vedere intelectual, să nu existe niciun sport care să poată concura cu unele din sporturile masculine."
Citește și:
Auckland, care este mai mic decât majoritatea orașelor gazdă din Australia, va găzdui ceremonia de deschidere și primul meci din cadrul Cupei Mondiale 2023, dintre Noua Zeelandă și Norvegia, programat joi pe stadionul Eden Park.
Dar, în timp ce vânzările de bilete au depășit cu un milion numărul înregistrat în urmă cu o lună, ritmul lent al vânzărilor din Noua Zeelandă a generat îngrijorare. FIFA a anunțat săptămâna trecută că au fost oferite 20.000 de bilete gratuite în această țară.
Secretarul general al FIFA, Fatma Samoura, a declarat că un total de 1,375 milioane de bilete au fost vândute până acum pentru meciurile din cadrul turneului din Australia și Noua Zeelandă.
Cea de-a noua ediție a Cupei Mondiale feminine de fotbal se va desfășura în perioada 20 iulie - 20 august, cu participarea a 32 de selecționate.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo