Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

La Mondialul de Fotbal Feminin s-a dat gol cu un șut mai puternic decât în tot sezonul trecut din Premier League

Andrei Nicolae

Actualizat 11/08/2023 la 12:27 GMT+3

Cupă Mondială de la Feminin a oferit până acum extrem de multe momente interesante, iar unul dintre ele a doborât statistici chiar și din fotbalul masculin. Este vorba despre penalty-ul executat de Chloe Kelly, jucătoarea din naționala Angliei, care a șutat mai tare pentru a înscrie decât orice alt jucător din Premier League din sezonul trecut.

Chloe Kelly (L) of England celebrates with teammate Alex Greenwood (R) after scoring her team's fifth and winning penalty

Credit imagine: Getty Images

Naționala Angliei a întâlnit-o pe Nigeria în optimile de finală ale Cupei Mondiale de Fotbal Feminin, iar cele două echipe nu au putut fi separate nici după primele 90 de min și nici măcar după cele două reprize de prelungire. Fetele din Albion au jucat din minutul 87 cu un om în minus, însă au reușit să nu primească gol și să ducă partida până la loviturile de departajare.
La penalty-uri, jucătoarele din Anglia au fost primele care au ratat, chiar la lovitura de start, însă nigerienele nu au profitat și au ratat și ele la rândul lor. Africancele au ratat și următoarea lovitură, astfel că jucătoarele din Albion au intrat în avantaj. Cele două naționale nu au mai ratat și totul s-a decis "în piciorul" lui Chloe Kelly, atacanta celor de la Manchester City.
Jucătoarea Angliei și-a potrivit mingea și a șutat fără să îi dea nicio șansă portăriței Nigeriei. Astfel, Anglia s-a calificat pentru a cincea oară în sferturile de finală ale Mondialului, unde urmează să dea piept cu fetele din Columbia.
Citește și:

Chloe Kelly a doborât o statistică din sezonul trecut de Premier League

Jucătoarea naționalei Angliei a dat gol cu un șut atât de puternic, încât a reușit să doboare o statistică din stagiunea 2022/23 din fotbalul masculin, mai exact din Premier League. Lovitura englezoaicei a fost înregistrată la viteza de 110.79 km/h, aspect demonstat cu ajutorul senzorilor aflați în minge.
Cel mai puternic șut din Premier League care s-a soldat cu un gol anul trecut a fost al lui Said Benrahma, de la West Ham, care a trimis o "rachetă" în poarta celor de la Crystal Palace, cu o viteză de 107.2 km/h, mai lent decât șutul lui Chloe Kelly.
Lovitura atacantei lui City a fost de asemenea înregistrată ca fiind cel mai puternic șut de la această ediție de Mondial de Fotbal Feminin.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo