Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Șoc la Cupa Mondială de Fotbal Feminin! Statele Unite ale Americii, eliminată în optimi la 11 metri

Andrei Nicolae

Publicat 06/08/2023 la 16:26 GMT+3

Naționala Statelor Unite ale Americii a fost eliminată dramatic la Mondialul de Fotbal Feminin de Suedia în optimile de finală. Fotbalistele din America de Nord au pierdut la loviturile de departajare, la capătul unui meci pe care l-au dominat autoritar.

Schweden bezwingt USA in WM-Thriller

Credit imagine: SID

Statele Unite ale Americii era o pretendentă la titul mondial și în acest an, după trofeele cucerite în 2019 și 2015. Jucătoarele americane au arătat însă câteva carențe în faza grupelor, pe care au terminat-o cu 5 puncte, la limită de ocupanta locului al treilea, Portugalia (4 pct.).
În optimi, USWNT (US Women National Team) a dat piept cu Suedia, pe care a dominat-o în mod autoritar. Cu toate acestea, jucătoarele de peste ocean nu au putut înscrie în poarta nordicelor, iar partida s-a îndreptat întâi spre prelungiri, iar ulterior la loviturile de departajare. De-a lungul celor 120 de minute, SUA a avut 21 de ocazii de gol și 11 șuturi pe poartă, în comparație cu 7 ocazie în dreptul Suediei și un singur șut pe cadrul porții.
La penalty-uri, jucătoarele din Statele Unite au cedat sub presiune, deși suedezele au fost primele care au ratat. Sophia Smith (SUA) a fost cea de-a cincea jucătoare trimisă să execute și putea tranșa meciul, însă a ratat, iar scorul dintre cele două naționale a rămas egal. După doar două lovituri, USWNT a fost eliminată dramatic, după ce șutul suedezei Lina Hurtig a trecut de linia porții, deși portărița Alyssa Naeher parase lovitura. Decizia respectivă a venit după consultarea VAR, astfel că jucătoarele au trăit secunde de agonie până să afle că sunt eliminate.
Citește și:

SUA, bornă negativă la Mondialul de Fotbal Feminin

Rezultatul de la această ediție de Mondial poate fi considerat o dezamăgire în rândul Statelor Unite ale Americii, ținând cont că echipa feminină câștigase precedentele două ediții ale turneului. Mai mult decât atât, SUA este chiar cea mai titrată națională a competiției, cu patru titluri cucerite.
SUA a atins o altă bornă negativă la acest turneu finală odată cu eliminarea sa, deoarece este pentru prima dată în istoria Cupei Mondiale când SUA nu termină cel puțin pe locul al treilea. De când s-a înființat această competiție, SUA a ocupat întotdeauna o poziție pe podium, astfel că niciodată nu a fost eliminată mai devreme de semifinale.
Suedia merge mai departe la Mondial, unde va da peste Japonia în faza sferturilor de finală.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo