Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Africa de Sud solicită rejucarea partidei cu Ghana din calificările pentru Cupa Mondială 2022

Andrei Nicolae

Publicat 15/11/2021 la 17:25 GMT+2

Africa de Sud susține că a fost "furată" de arbitru în acest meci decisiv, care a privat-o de o calificare în play-off în zona CAF, înainte de a ajunge la turneul final din Qatar.

South Africa's midfielder Thuso Phala (C) challenges Ghana's midfielder Andre Ayew and Ghana's defender Jonathan Mensah (R) during the 2015 African Cup of Nations

Credit imagine: AFP

Africa de Sud a fost "furată" și va depune o "plângere oficială" cu privire la "deciziile discutabile" luate de arbitrii meciului pierdut duminică împotriva Ghanei (0-1) în preliminariile Cupei Mondiale 2022, a declarat directorul executiv al Federaţiei sud-africane de fotbal.
"Bafana Bafana" avea nevoie de un egal pentru a se califica în a treia şi ultima fază a preliminariilor zonei africane pentru CM 2022, însă Ghana a câştigat după un penalty controversat.
"Arbitrii au decis meciul, aşa ceva nu ar trebui să se întâmple", a afirmat directorul executiv al Federaţiei sud-africane (SAFA), Tebogo Mothlante.

Africa de Sud a mai rejucat un meci pentru Cupa Mondială din 2018

"Ne vom adresa atât CAF (Confederaţia africană de fotbal - n. r.) cât şi FIFA, în primul rând pentru a ancheta felul în care a fost condus jocul, în al doilea rând pentru a contesta unele dintre decizii", a spus Mothlante.
Ghana a câştigat grupa sa din preliminarii devansând Africa de Sud la numărul de goluri marcate.
Penalty-ul a fost dictat de arbitrul senegalez Maguette Ndiaye după ce mijlocaşul ghanez Daniel Amartey a căzut în careu de-abia atins de fundaşul Rushine de Reuck, ce a primit cartonaş galben la acea fază.
Africa de Sud este conştientă că există posibilitatea rejucării partidelor. Naţionala acestei ţări a fost nevoită să rejoace un meci cu Senegalul din preliminariile CM 2018, după ce arbitrul a fost găsit vinovat de manipularea partidei.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Sursa: Agerpres
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo