Africa de Sud a fost "furată" și va depune o "plângere oficială" cu privire la "deciziile discutabile" luate de arbitrii meciului pierdut duminică împotriva Ghanei (0-1) în preliminariile Cupei Mondiale 2022, a declarat directorul executiv al Federaţiei sud-africane de fotbal.
"Bafana Bafana" avea nevoie de un egal pentru a se califica în a treia şi ultima fază a preliminariilor zonei africane pentru CM 2022, însă Ghana a câştigat după un penalty controversat.
World Cup Qualification CAF
Hector Cuper a dus RD Congo în play-off-ul pentru Mondial, dar echipa ar putea fi descalificată
15/11/2021 LA 11:26
"Arbitrii au decis meciul, aşa ceva nu ar trebui să se întâmple", a afirmat directorul executiv al Federaţiei sud-africane (SAFA), Tebogo Mothlante.

Africa de Sud a mai rejucat un meci pentru Cupa Mondială din 2018

"Ne vom adresa atât CAF (Confederaţia africană de fotbal - n. r.) cât şi FIFA, în primul rând pentru a ancheta felul în care a fost condus jocul, în al doilea rând pentru a contesta unele dintre decizii", a spus Mothlante.
Ghana a câştigat grupa sa din preliminarii devansând Africa de Sud la numărul de goluri marcate.
Penalty-ul a fost dictat de arbitrul senegalez Maguette Ndiaye după ce mijlocaşul ghanez Daniel Amartey a căzut în careu de-abia atins de fundaşul Rushine de Reuck, ce a primit cartonaş galben la acea fază.
Africa de Sud este conştientă că există posibilitatea rejucării partidelor. Naţionala acestei ţări a fost nevoită să rejoace un meci cu Senegalul din preliminariile CM 2018, după ce arbitrul a fost găsit vinovat de manipularea partidei.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Sursa: Agerpres
Fotbal
CFR Cluj se pregătește de o restructurare masivă în lot. Cine mai poate pleca alături de Alibec
ACUM 36 MINUTE
Scottish Premiership
Prima echipă care începe negocierile pentru Ianis Hagi! Unde este dorit din această iarnă
ACUM O ORĂ