Africa de Sud a fost "furată" și va depune o "plângere oficială" cu privire la "deciziile discutabile" luate de arbitrii meciului pierdut duminică împotriva Ghanei (0-1) în preliminariile Cupei Mondiale 2022, a declarat directorul executiv al Federaţiei sud-africane de fotbal.
"Bafana Bafana" avea nevoie de un egal pentru a se califica în a treia şi ultima fază a preliminariilor zonei africane pentru CM 2022, însă Ghana a câştigat după un penalty controversat.
Cupa Mondială FIFA
Son, în lacrimi, după eșecul Coreei de Sud la Mondial! Incredibil ce făcea un antrenor al Ghanei
ACUM 6 ORE
"Arbitrii au decis meciul, aşa ceva nu ar trebui să se întâmple", a afirmat directorul executiv al Federaţiei sud-africane (SAFA), Tebogo Mothlante.

Africa de Sud a mai rejucat un meci pentru Cupa Mondială din 2018

"Ne vom adresa atât CAF (Confederaţia africană de fotbal - n. r.) cât şi FIFA, în primul rând pentru a ancheta felul în care a fost condus jocul, în al doilea rând pentru a contesta unele dintre decizii", a spus Mothlante.
Ghana a câştigat grupa sa din preliminarii devansând Africa de Sud la numărul de goluri marcate.
Penalty-ul a fost dictat de arbitrul senegalez Maguette Ndiaye după ce mijlocaşul ghanez Daniel Amartey a căzut în careu de-abia atins de fundaşul Rushine de Reuck, ce a primit cartonaş galben la acea fază.
Africa de Sud este conştientă că există posibilitatea rejucării partidelor. Naţionala acestei ţări a fost nevoită să rejoace un meci cu Senegalul din preliminariile CM 2018, după ce arbitrul a fost găsit vinovat de manipularea partidei.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Sursa: Agerpres
Cupa Mondială FIFA
Ghana a învins Coreea de Sud, după un meci nebun! Africanii, la mâna lor pentru a ajunge în optimi
ACUM 8 ORE
Cupa Mondială FIFA
Bruno Fernandes, mesaj fără echivoc pentru criticii lui Cristiano Ronaldo: "Vă rog să continuați!"
25/11/2022 LA 14:28