Vahid Halilhodzic a obținut o performanță cu care niciun antrenor din lume nu se poate mândri. Cu bosniacul pe bancă, naționala Marocului s-a calificat la Campionatul Mondial din Qatar, după ce a trecut fără probleme de Republica Democrată Congo la baraj. În tur a fost 1-1, dar marocanii au câștigat clar manșa secundă de pe teren propriu, scor 4-1.
Astfel, Halilhodzic a devenit primul selecționer din istorie care califică 4 naționale diferite la Campionatul Mondial. Acesta a mai reușit să ducă la turneul final naționalele Coastei de Fildeș (2010), Algeriei (2014) și Japoniei (2018). Doar la unul dintre aceste Mondiale a și stat pe bancă, deoarece a fost demis de la Coasta de Fildeș și Japonia imediat după ce a calificat echipele.
Africa Cup of Nations
Salah, din nou eroul Egiptului! Calificare în semifinalele Cupei Africii
30/01/2022 LA 18:20
Imediat după victoria Marocului de aseară, Halilhodzic a fost sunat personal de regele țării, Mohammed al VI-lea, care l-a felicitat pentru perfromanța obținută.
Citește și:

Halilhodzic l-a depășit pe legendarul Bora Milutinovic

Prin calificarea Marocului la Mondial, Halilhodzic l-a depășit pe sârbul Bora Milutinovic, care reușise să ducă la turneul final 3 naționale diferite: Mexic (1998 - nu a condus echipa și la turneul final), Nigeria (1998) și China (2002).
Sârbul a fost pe bancă la 5 turnee finale de Campionat Mondial, dar numai la două dintre ele a avut meritul de a fi condus echipele în preliminarii, celelalte 3 reprezentative fiind deja calificate când a ajuns el la cârma lor: Mexic (1986 - țară gazdă), Costa Rica (1990 - era calificată când a fost numit) și SUA (1994 - țară gazdă).
Performanța obținută de Halilhodzic este cu atât mai mare cu cât el s-a certat cu cel mai important jucător al naționalei Marocului, Hakim Ziyech. Fotbalistul lui Chelsea nu a mai fost convocat de o bună perioadă de timp pentru acte de indisciplină, iar acest lucru i-a atras multe antipatii selecționerului.
World Cup Qualification CAF
Hector Cuper a dus RD Congo în play-off-ul pentru Mondial, dar echipa ar putea fi descalificată
15/11/2021 LA 11:26
World Cup Qualification CAF
Algeria vrea rejucarea meciului cu Camerun din returul barajului pentru CM 2022
31/03/2022 LA 17:20