Partida dintre SUA și Honduras din preliminariile Cupei Mondiale de noaptea trecută s-a desfășurat în condiții extreme. Meciul a avut loc pe Allianz Field din Minnesota și a fost câștigat de gazde cu scorul de 3-0, dar oaspeții au acuzat locația aleasă de către americani pentru desfășurarea partidei.
La ora începerii partidei, termometrele arătau -19 grade Celsius, dar temperatura resimțită a fost de –22 de grade Celsius, din cauza vântului. La pauză, doi jucători din Honduras au fost schimbați cu hipotermie, iar la final, mai mulți jucători ai oaspeților au avut nevoie de perfuzii.
Olympic Games (W)
Cele 71 de țări care nu au câștigat nicio medalie olimpică în istorie. Tokyo 2020 este șansa lor
15/07/2021 LA 08:33
Citește și:

SUA-Honduras s-a desfășurat în condiții extreme

Selecționerul Hondurasului, Hernan Dario Gomez, a criticat încă dinaintea partidei alegerea americanilor, de a programa meciul în Minnesota. Acesta a declarat că nu este normal ca jucătorii săi, care vin de la 30 de grade Celsius, să joace în asemenea condiții. Americanii s-au apărat prin selecționerul Gregg Berhalter, care a declarat că s-a ales Minnesota pentru a nu avea mult de călătorit, dar a scos în evidență și faptul că echipa sa este nevoită să îndure temperaturi ridicate atunci când joacă în deplasare:
"Când noi mergem în alte țări, jucătorii trebuie să îndure peste 30 de grade și umiditate de 90%. Se deshidratează, au crampe și sunt epuizați din cauza căldurii. Asta este natura competiției.
Când programezi meciurile, te iei după temperatura medie. Am vrut să nu călătorim mult. Știam că vom juca la temperaturi scăzute în două meciuri și am considerat că e bine să jucăm în aceleași condiții și această partidă, să nu schimbăm climatul.
Acest val rece a venit și nu este ceva ce putem controla. Tot ce am putut să facem a fost să avem echipamentul potrivit și să jucăm", a declarat Greg Berhalter.
În ciuda faptului că FIFA are reguli foarte clare în ceea ce privește disputarea partidelor la temperaturi ridicate, acest lucru nu se întâmplă și la temperaturi scăzute. FIFPRO, organizația care reprezintă peste 65,000 de jucători la nivel internațional, recomandă ca antrenamentele și meciurile să fie amânate atunci când temperatura scade sub –15 grade Celsius.
Lotul celor din Honduras a părut să fie surprins de temperaturile scăzute din Minnesota, lucru care se poate observa și din modul în care au venit îmbrăcați la stadion:
SUA s-a impus cu 3-0 în fața Hondurasului, grație golurilor marcate de McKennie, Zimmerman și Pulisic. SUA se află pe locul al doilea în faza a treia a calificărilor pentru Campionatul Mondial din Qatar, cu 21 de puncte, la 4 puncte de Canada, după 11 partide. Primele trei echipe se califică direct la Campionatul Mondial, în timp ce a patra merge la baraj.
World Cup Qualification CONCACAF
VIDEO | Gol fantastic reușit de Alphonso Davies pentru naționala Canadei, care visează la mondial
14/10/2021 LA 05:14
World Cup Qualification CONCACAF
VIDEO | Autogolul anului s-a marcat în preliminariile Campionatului Mondial din Qatar
16/06/2021 LA 07:09