Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Messi s-a întors cu gol în Argentina și a dansat alături de fani după victoria cu Venezuela, 3-0 pe Bombonera

Ion Alexandru

Publicat 26/03/2022 la 08:30 GMT+2

Argentina - Venezuela 3-0 | Messi a revenit la zâmbetul de învingător odată cu întoarcerea în țara natală. Starul căzut în dizgrație la Paris a marcat în ultimul meci acasă din grupa preliminară pentru Cupa Mondială și Argentina a sărbătorit cu artificii, cântece și dansuri o nouă calificare la turneul final. În Qatar, Messi va juca cu gândul la singurul trofeu care îi mai lipsește din vitrină, Cu

Leo Messi (Argentina)

Credit imagine: Getty Images

Argentina - Venezuela 3-0 | Messi a fost din nou în centrul atenției și a lăsat necazurile din Europa la Paris. În ultimul meci de pe teren propriu din campania de calificare la turneul finala al Mondialului din noiembrie, Argentina s-a impus în fața Venezuelei și Messi a fost ultimul marcator. Simbolic, ar spune mulți. Asta mai ales petru că ar putea fi ultimul meci al lui Messi pe teren propriu, în tricoul Argentinei. De 7 ori câștigător al Balonului de Aur, Messi a avut un sezon slab după transferul forțat la PSG și avea nevoie de o performanță cu naționala. Golul dat cu Venezuela i-a readus zâmbetul pe buze celui mai premiat fotbalist din istorie și acum gândul său zboară spre Qatar. Trofeul suprem, Cupa Mondială, este visul cel mare pentru Messi care a dansat și a cântat alături de fani pe celebrul stadion Bombonera din Buenos Aires.
Messi a avut multe probleme în acest sezon, dar bucuria de a se revedea cu fanii Argentinei, pentru prima dată după câștigarea Copei America, a fost foarte mare. În 2021, Messi a condus Argentina către primul trofeu continental după 28 de ani.
50 de mii de fani i-au aplaudat pe jucătorii care au obținut încă o calificare frumoasă, iar Argentina se va lupta pentru trofeul mondial în noiembrie și decembrie.
"Există o coeziune fantastică între popor și această echipă. Sunt fericit să fiu aici, unde mă simt superb. Fanii mi-au arătat dragostea lor și le sunt recunoscător. Totul merge natural și aici îmi este ușor să mă exprim pe teren și în afara lui" a spus Messi după victoria cu Venezuela, în care a marcat golul de 3-0.
Starul argentinian a fost odihnit în meciurile din preliminarii cu Ecuador și Chile, iar cu Venezuela a arătat o poftă de gol extraordinară. După mai multe încercări din lovitură liberă, dar și cu șuturi de la distanță, Messi a marcat în minutul 82 la capătul unei acțiuni purtate de Nicolas Gonzalez și Di Maria.
Puteși citi și:
Argentina este una dintre cele 4 națiuni din America de Sud care și-au asigurat prezența la Mondialul din Qatar. Celelalte trei sunt Brazilia, Ecuador și Uruguay. În ultima etapă, programată marți, Peru, Columbia și Chile se vor lupta pentru șansa barajului, unde una dintre ele va întâlni o echipă din Asia.
Poate Messi să conducă Argentina către titlul mondial în acest an?

Messi a participat la 4 ediții ale Cupei Mondiale

Messi a debutat la Cupa Mondială în 2006. Cu doar 3 zile îniantea împlinirii vârstei de 19 ani, Messi a fost titular într-un meci în care Argentina l-a terminat la egalitate cu Olanda, 0-0. Messi n-a fost folosit în sfertul de finală pierdut în fața gazdelor din Germania, la penaltyuri.
4 ani mai târziu, Messi a mers în Africa de Sud din postura de cel mai bun fotbalist al lumii. Chiar și așa, deținătorul Balonului de Aur 2009 nu a marcat niciun gol și Argentina s-a oprit tot în sferturi și tot în fața Germaniei. A fost un 0-4 drastic la Cape Town, cu Diego Maradona pe banca argentinienilor.
Messi a fost cel mai aproape de trofeul mult visat în 2014. La doi pași de casă, în Brazilia, Messi a făcut un turneu fantastic și a fost desemnat cel mai bun jucător de la Mondial, dar asta nu l-a ajutat în finala pierdută în fața "coșmarului" Germania. A fost 0-1 pe celebrul stadion Maracana care, în ciuda rivalității istorice, l-a aplaudat la scenă deschisă.
Cupa Mondială din 2018 a fost o nouă dezamăgire. Argentina a trecut cu un gol în minutul 86 de o grupă cu Croația, Nigeria și Islanda. La primul meci din faza eliminatorie, selecționata albiceleste a fost învinsă de Franța cu 4-3, după cel mai spectaculos meci al turneului. Messi a marcat un singur gol în Rusia, dar vrea să dea lovitura la 35 de ani în Qatar, la a 5-a ediție de Mondial a carierei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo