Echipa națională de fotbal a României a fost învinsă duminică seara de reprezentativa Germaniei cu scorul de 0-1. Jucătorul meciului pentru România a fost portarul Florin Niță, ale cărui intervenții au limitat proporțiile scorului. Fostul goalkeeper al FCSB a făcut minuni între buturi, reușind să aibă nu mai puțin de 8 intervenții decisive, mai multe în postura de 1 la 1 cu atacanții adverși.

România - Germania 0-1 preliminarii CM | Niță, omul meciului

La final, Manuel Neuer a vorbit pe scurt despre partidă, menționând că Germania trebuia să își facă viața mai ușoară, dar a ținut să îl complimenteze pe omologul din poarta adversă. Cuvinte frumoase la adresa lui Niță din partea unui jucător cu nu mai puțin de 28 de trofee în carieră.
Liga Campionilor UEFA
"Nagelsmann e foarte bolnav, dar are în continuare un creier grozav!". Dezvăluirea secundului
IERI LA 06:09
"Ar fi trebuit să înscriem al doilea gol, pentru că astfel nu am fi fost în pericol să pierdem două puncte. Ne-au lipsit isteţimea, poate puţină voinţă în careu. Însă portarul lor a avut câteva intervenţii bune. Felicitări!", a spus Neuer la final.
Niță a fost omul meciului și în viziunea whoscored.com, intervențiile sale reușind să limiteze scorul, nemții putând câștiga mult mai clar, fără intervențiile portarului român. Ca atare, el a primit nota 8,8, în condițiile în care a doua cea mai mare notă i-a aparținut lui Gnabry, autorul golului (8,1).
"Genialul Niță", a titrat și Kicker, jurnaliștii germani vorbind, totuși, de neinspirația avut de jucătorii lui Low în fața porții adverse.
După această înfrângere, România ocupă locul 4 în grupa J, cu 3 puncte, primele două locuri fiind ocupate la egalitate de puncte (6), de Germania și Armenia, pe locul 3 aflându-se Macedonia de Nord, care a câștigat cu 5-0 meciul cu Liechtenstein.
Liga Campionilor UEFA
Bayern, cel mai bun start din istorie în Champions League. Cum arată cotele la câștigarea trofeului
IERI LA 05:46
Bundesliga
Bayern, un nou recital în Bundesliga! A câștigat cu 5-1 și a egalat un record vechi de 45 de ani
17/10/2021 LA 16:16