În ultimul an, în presa din Spania s-a speculat că Xavi ar fi refuzat Barcelona pentru că nu credea într-un proiect din care făcea parte Messi. Asta pentru că argentinianul a a ajuns la o vârstă și pentru reconstrucție e nevoie de un proiect care să se bazeze pe fotbaliști tineri.
Nimic mai fals, garantează sport.es, care notează că "Xavi regretă profund că nu va putea colabora cu Messi".
"Xavi și minciuna despre Messi", este titlul dat de sursa citată în ziua în care catalanul se întoarce la clubul de suflet, ziariștii explicând apoi că argentinianul nu doar că a rămas în relații excelente cu fostul coechipier, dar ar fi fost unul dintre pilonii noului proiect, dacă nu exista criza financiară de la club.
Cupa Mondială FIFA
Cel mai bun marcator al Spaniei la CM, doar rezervă cu Maroc! Surprizele lui Luis Enrique
ACUM 9 ORE
"Bârfele au spus întotdeauna că Xavi ar refuza să antreneze echipa blaugrana cât timp starul argentinian e în lot. Aceste zvonuri sunt total false. Dimpotrivă. Lui Xavi i-ar fi plăcut să-l aibă pe Messi sub comanda sa, pe care îl consideră cel mai bun jucător din istorie. Au fost parteneri timp de 11 ani și împreună au câștigat 27 de titluri. Xavi crede că Messi încă ar fi putut contribui foarte mult la renașterea Barcelonei. Talentul și experiența lui ar fi fost de mare ajutor în construirea noului proiect. Xavi, fără îndoială, ar fi pariat pe magia starului argentinian, așa cum va face cu ceilalți foști colegi pe care acum îi va avea sub comandă: Busquets, Jordi Alba sau Pique", susțin jurnaliștii sursei citate.
CITEȘTE ȘI:
NOUL REAL "GALACTIC": 3 FOTBALIȘTI WORLD-CLASS VIN PE BERNABEU GRATIS. CUM VA ARĂTA ECHIPA GENIALĂ A LUI PEREZ

Xavi va semna azi cu Barcelona

O delegație a Barcelonei, în frunte cu Mateu Alemany și Rafael Yuste s-a deplasat în Qatar, pentru a discuta cu șeicii termenii despărțirii lui Xavi de actualul său club. Deși când fostul mijlocaș a semnat prelungirea cu Al Sadd i s-a promis că nu i se vor pune bețe în roate în cazul unei oferte de la Barcelona, șefii clubului au "uitat" acel detaliu, cel puțin la nivel declarativ.
Totuși, Xavi ține cu orice preț să se întoarcă în Catalunya, iar Mundo Deportivo anunță că azi antrenorul își va pune semnătura pe contractul cu formația de suflet. Xavi se va întâlni după-amiază cu Mohammed bin Khalifa Al Thani, șeicul care ia toate deciziile importante la Al Sadd. Cei doi sunt buni prieteni și e de așteptat ca, în cele din urmă, arabii să îl înțeleagă pe antrenor și să nu îi pună probleme.
Cert e că azi Xavi va deveni noul antrenor al Barcelonei, independent de rezultatele discuției cu Al Thani. Asta pentru că Joan Laporta e decis, ca în cazul în care arabii nu sunt înduplecați de discuția cu tehnicianul iberic, să îi plătească clauza de reziliere.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Cupa Mondială FIFA
Lionel Messi i-a speriat pe brazilieni cu forma de la Cupa Mondială! Avertismentul lui Dani Alves
ACUM 12 ORE
Cupa Mondială FIFA
Messi a făcut o nouă predicție după ce s-a calificat în sferturi! Echipele care l-au impresionat
IERI LA 19:49