Yuriy Vernydub a scris istorie cu Sheriff Tiraspol în acest sezon de Champions League. Chiar dacă formația din Republica Moldova nu a trecut de grupe, victoria de pe Bernabeu împotriva Realului va rămâne mult timp în amintirea fanilor.
Din păcate, războiul declanșat de Rusia în Ucraina l-a determinat pe Vernydub să-și încheie prematur aventura la Sheriff și să revină în țara natală pentru a lupta în război, la fel cum procedează și alte nume importante din sportul ucrainean. Antrenorul de 56 de ani s-a născut în Jytomyr, un oraș din nordul Ucrainei, iar momentul dramatic pe care îl traversează poporul său nu l-a lăsat indiferent.
Conform Daily Mail, acesta s-a înrolat în armata ucraineană imediat după ce a plecat de la Tiraspol. Dovada sunt o serie de fotografii care fac înconjurul rețelelor sociale.
Liga
Punct final în La Liga. Villarreal prinde UEFA Conference League după succesul de pe Camp Nou
ACUM 2 ORE
Citește și:

Yuriy Vernydub, mesaj emoționant după izbucnirea războiului

Decizia lui Vernydub de a pleca de la Sheriff a fost una așteptată. În urmă cu două zile, acesta afirmase că vrea să plece în Ucraina pentru a fi alături de familie și s-a arătat mândru de oamenii care luptă pentru apărarea țării în fața invaziei rusești.
"Sunt născut în Ucraina, trăiesc în Ucraina! Am în Ucraina soția, doi copii și doi nepoți, am frați și surori... le doresc sănătate, sper să nu-i afecteze războiul. Voi cere permisiunea clubului să mă duc lângă familia mea. Vreau să transmit câteva cuvinte de sprijin pentru oamenii din Ucraina, care au suferit un atac din partea Rusiei. Sunt mândru de oamenii care apără țara.", spunea Vernydub în urmă cu două zile pentru presa din Moldova.
Yuriy Vernydub era pe banca lui Sheriff din decembrie 2020 și avea contract până în 2024. Salariul său era unul consistent pentru această zonă a Europei: 20.000 de € pe lună.
După victoriile cu Real Madrid și Șahtior din Champions League, Sheriff a fost aproape de o altă izbândă pe plan european. Moldovenii au câștigat cu 2-0 manșa tur din 16-imile Europa League împotriva portughezilor de la Braga, dar au pierdut returul cu același scor și apoi au fost eliminați la penalty-uri.
Premier League
Jurgen Klopp, reacție de mare clasă, după ce City a devenit campioană cu o remontada istorică
ACUM 2 ORE
Romanian Liga I
FCSB-CFR Cluj 3-1 / Victorie doar de orgoliu
ACUM 3 ORE