Publicația The 18 scrie că această informație ar fi putut fi considerată o legend urbană spusă de "un prieten al unui prieten" și ar fi putut cu ușurință să pară o invenție sau o fantasmă, o poveste ieftină despre o legendă a acestui sport. Când freestyler-ul Billy Wingrove l-a cunoscut pe Ronaldinho, a avut o intervenție directă și a întrebat: "Am două întrebări. Prima: există raiul? A doua: Cum a reușit Ronaldinho să devină atât de bun?".
Povestea potrivit căreia Ronaldinho a înscris 23 de goluri într-un singur meci din postura unui puști dedicate în vârstă de 13 ani ne oferă o viziune mai clară asupra performanțelor reușite ulterior în carieră de Ronaldinho. Dacă alte povești de acest fel, privind alți fotbaliști, ar fi în cel mai bun caz privite cu scepticism, legendele despre Ronaldinho cer a fi crezute: "Desigur că a făcut asta, desigur că a înscris 23 de goluri în doar 90 de minute, el este Ronaldinho Gaucho, câștigătorul Balonului de Aur din 2005", scriu cei de la The 18.â
https://i.eurosport.com/2020/11/14/2936557.jpg
Liga
Barcelona a decis cine va purta numărul "10". "7"-le lui Griezmann a ajuns la Dembele
01/09/2021 LA 12:40

Ziua în care Ronaldinho a cucerit lumea și a făcut show în 90 de minute

Într-un interviu pe care l-a acordat publicației FourFourTwo, jurnalistului Mauricio Savarese, Ronaldinho a confirmat povestea, însă a oferit o viziune mai de ansamblu "legendei urbane": "Da, chiar am reușit asta, dar acei copii erau teribili. Ei jucau fotbal doar la orele de educație fizică, și doar pentur distracție. Eu eram deja în echipa de tineret, cee ace explică multe.
Eram în clasa a cincea și nu a mai fost niciodată la fel de simplu ca atunci. Cred că se întâmpla mai devreme decât atunci când îi vezi pe acei copii din reclame jucând futsal. Pentru mine a venit mai târziu momentul să mă descurc atât de bine în fața unei echipe adevărate, nu în fața unor copii care doar se distrau", a spus Ronaldinho.
Ligue 1
Cel mai bun prim "11" din istoria lui PSG! Un singur jucător din era pre-qatareză ar prinde echipa
13/08/2021 LA 08:20
Liga
De la legendă la legendă! Ronaldinho, sfat special pentru Messi, cu privire la viitorul său
26/07/2021 LA 20:58