Larisa Iordache a avut o vară extrem de grea. Și-a pierdut mama din cauza unei boli incurabile și s-a întors fără vreo medalie de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde a fost nevoită să se retragă din finală din cauza unei accidentări la gleznă.
La o lună de la încheierea competiției din Japonia, gimnasta în vârstă de 25 de ani a vorbit despre durerile prin care a trecut atât înainte, cât și în timpul Jocurilor Olimpice, probleme care au împiedicat-o să cucerească o medalie pentru România.
"Nu știu cum am reușit să fac față la Tokyo! După 3 zile de la evenimentul nefericit care s-a întâmplat în familia mea, am intrat într-o mică depresie. Nu mai voiam să vorbesc cu nimeni... Domnul Cristi mi-a zis: 'Campionul din tine nu vrea să renunțe!' Atunci m-am trezit la realitate.
Gimnastică artistică
De la campioană la campioană! Nadia Comăneci, mesaj special după retragerea Larisei Iordache
17/12/2021 LA 17:17
Aveam niște probleme destul de grave. Toate lucrurile se încurcau în capul meu... Am tras de mine până la extrem, am ajuns până la durerea în care mi se făcea pur și simplu rău", a declarat Larisa Iordache pentru Sports Net.
Gimnasta, care se pregătește pentru Campionatele Mondiale programate în luna octombrie, a vorbit și despre modul în care decurge recuperarea și a mărturisit că merge și la un terapeut pentru că sănătatea mintală este la fel de importantă ca cea fizică.
"Fac terapie, pentru că trebuie să te descoperi pe tine, în primul rând, trebuie să te simți bine în pielea ta. Mă bucur că pot să merg, acesta era principalul motiv de a mă întoarce în sală. În ultima perioadă, am făcut foarte multă recuperare. Încerc să-mi țin moralul sus și să rămân cu psihicul tare pentru că viața merge mai departe indiferent de orice situație", a adăugat sportiva.

LARISA IORDACHE, CHINUITĂ DE ACCIDENTĂRI LA TOKYO

În calificările probei la bârnă, Larisa Iordache nu a aterizat așa cum și-a propus și a suferit dureri teribile la picior, ea punându-și ulterior gheață la gleznă pentru a ameliora durerea. Cu toate acestea, românca a obținut un punctaj de 14.333, al treilea din concurs, notă care i-a asigurat Larisei calificarea în finala de la bârnă.
Chiar dacă spera că o să poată concura, durerile nu au dispărut, așa cum preconizau medicii, motiv pentru care Larisa a ales să abandoneze în finală. Gimnasta decisese să participe la Tokyo doar în competiția de la bârnă, aparatul ei favorit, la care speră să câștige o medalie. Decizia româncei a venit ca urmare a problemelor medicale care au frământat-o în ultima perioadă.
Gimnastică artistică
Larisa Iordache și-a anunțat retragerea din activitate! Anunțul emoționant al marii campioane
16/12/2021 LA 19:46
Gimnastică artistică
Larisa Iordache, emoționată înainte de operația la gleznă! Ce a postat de pe patul de spital
03/12/2021 LA 08:09