Comitetul de organizare a Campionatelor Mondiale de patinaj artistic și Federația franceză a sporturilor pe gheață au anunțat că sportivii din Rusia și Belarus nu vor putea participa la Campionatele Mondiale programate la Montpellier între 23 și 26 martie, informează cotidianul L'Equipe, citat de Agerpres.
Deși patinatorii ruși au câștigat cinci medalii individuale la Jocurile Olimpice de la Beijing (două la feminin, două la perechi și una la dans), ei nu vor fi autorizați să concureze la Montpellier.
Federația franceză a sporturilor pe gheață a adăugat că sportivii ruși și belaruși vor fi interziși de la Campionatele Mondiale ca urmare a recomandărilor CIO și Federației internaționale de patinaj artistic (ISU).
Gimnastică artistică
Rusul care a apărut cu litera "Z" pe piept pe podium, un nou gest care a stârnit stupoare în Ucraina
23/03/2022 LA 16:09
Ca urmare a acestei decizii, tânăra patinatoare rusă Kamila Valieva (15 ani), aflată în centrul unui amplu scandal de dopaj, nu va putea concura în Franța.
Citește și:

"CAZUL VALIEVA" A SCINDAT LUMEA SPORTULUI

Kamila Valieva a reprezentat cel mai controversat caz al Jocurilor Olimpice de la Beijing. Patinatoarea rusă, noul fenomen al acestui sport, a apărut așa, dintr-o dată. A doborât toate recordurile posibile și imposibile, a executat sărituri pe care nicio altă patinatoare nu le reușise în istoria acestui sport.
Rusoaica de 15 ani a câștigat aurul cu echipa Rusiei, în China, și era marea favorită și în concursul individual. Numai că, înainte de acest concurs, Kamila a fost descoperită pozitiv la un concurs în Rusia, pe 25 decembrie anul trecut, cu trimetazidină, o substanță interzisă, folosită pentru combaterea problemelor cardiace.
Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a lăsat-o să concureze, însă Valieva nu a putut face față psihic scandalului din jurul său. A clacat în programul liber. A făcut praf exercițiul pe Bolerul lui Maurice Ravel, iar cu punctajul obținut, nu a prins nici măcar podiumul, fiind pe locul 4.

Valieva a clacat: și-a ratat complet exercițiul la liber și nu a luat nici măcar bronzul

Eurosport Rusia a analizat cazul în profunzime, a oferit reacții, a adunat declarații de la oamenii implicați în acest fenomen numit patinajul artistic, mai ales în Rusia. "Aceasta este o tragedie! Ceea ce au aranjat ei este distrugerea unui copil și a unei persoane. Nu am văzut-o niciodată pe Kamila atât de pierdută. Trebuie să trăiască cu asta toată viața", a scris Alexander Zhulin, antrenor de patinaj al Mayei Usova, dublă medaliată olimpică.
"Dragi oficiali sportivi, ați distrus cel mai talentat patinator artistic din lume!", a fost strigătul de revoltă al lui Andrei Zhurankov, un cunoscut jurnalist rus, de la microfonul postului TV Rossiya-1, comentând evoluția Kamilei Valieva.
"Biata fată... WADA și alții care au persecutat-o ​​pe Camila și au adus-o într-o astfel de stare, trebuie să răspundă. Nenorociți...", a spus Vasily Konov, producător general adjunct al Match TV.
"Cum o poți consola pe Kamila? Ea a fost ucisă și ucisă, ucisă și ucisă. Am văzut asta", a declarat Tatyana Tarasova, o altă mare antrenoare de patinaj din Rusia.
"Niciun adult nu poate rezista unui asemenea atac. Ce i-au făcut fetei. Desigur, este atât de epuizatădin punct de vedere psihologic!", a rezumat Elena Buyanova, fostă patinatoare, medaliată la Mondiale și Europene.

Imaginile durerii: Valieva a început să plângă în hotote, după ce a ratat podiumul olimpic

Gimnastică artistică
Un mare campion maghiar a pierdut lupta cu coronavirusul!
24/01/2022 LA 19:08
Gimnastică artistică
De la campioană la campioană! Nadia Comăneci, mesaj special după retragerea Larisei Iordache
17/12/2021 LA 17:17