Ediția de la Stuttgart a Mondialelor a fost un fiasco pentru delegațiile României, atât băieții, dar mai ales fetele făcându-se de râs. Singurul care a reușit să se califice într-o finală pe aparate a fost Marian Drăgulescu, acesta asigurându-și astfel și prezența la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

"Marocanul" va împlini în curând 39 de ani, însă profesionalismul și talentul său l-au făcut să rămână printre cei mai buni din lume la aparatele favorite: sol și, mai ales, sărituri.

Gimnastică
Cătălina Ponor, aniversata zilei. Eleganța și precizia au definit cariera triplei campioane olimpice
19/08/2020 LA 11:11

Calificat cu a 6-a notă în finala de la sărituri, sportivul român s-au autodepășit în ultimul act și doar compania selectă l-a privat de o medalie. Drăgulescu a încheiat pe locul 4, după o bătălie palpitantă.

8 medalii de aur a cucerit de-a lungul timpului Drăgulescu, la Mondiale. Dintre acestea, patru au fost obținute la sărituri. Din păcate pentru "Marocan", el nu a urcat pe primul loc la Jocurile Olimpice, acolo unde are trei medalii, un argint și două bronzuri. În 2020, Drăgulescu visează la aur, la Tokyo, dar lupta se anunță una foarte echilibrată.

Rușii, la putere în finala de la sărituri

Campion mondial a devenit Nikita Nagornyy (14.966), care e la a treia medalie din cel mai strălucitor metal, la Stuttgart. Rusul câștigase aurul cu echipa și la individual compus.

Fostul campion mondial la acest aparat, Artur Dalaloyan, nu a reușit mai mult decât la individual compus, când a terminat pe doi, tot în spatele lui Nagornyy. Cu 14.933, cel care era pe hârtie liderul echipei Rusiei s-a clasat doar al doilea. Bronzul a fost adjudecat de Igor Radivilov, care a obținut 14.749.

Gimnastică
#DORdeSPORT Ziua în care Nadia Comăneci a devenit “Zeița Perfecțiunii”
18/07/2020 LA 09:12
Gimnastică
Film documentar dedicat abuzurilor sexuale din gimnastică! România, arătată cu degetul
28/06/2020 LA 08:48