Ediția de la Stuttgart a Mondialelor a fost un fiasco pentru delegațiile României, atât băieții, dar mai ales fetele făcându-se de râs. Singurul care a reușit să se califice într-o finală pe aparate a fost Marian Drăgulescu, acesta asigurându-și astfel și prezența la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
"Marocanul" va împlini în curând 39 de ani, însă profesionalismul și talentul său l-au făcut să rămână printre cei mai buni din lume la aparatele favorite: sol și, mai ales, sărituri.
Calificat cu a 6-a notă în finala de la sărituri, sportivul român s-au autodepășit în ultimul act și doar compania selectă l-a privat de o medalie. Drăgulescu a încheiat pe locul 4, după o bătălie palpitantă.
Gimnastică
Nadia Comăneci, asaltată cu mesaje de felicitare în ziua în care împlinește 60 de ani
12/11/2021 LA 13:24
8 medalii de aur a cucerit de-a lungul timpului Drăgulescu, la Mondiale. Dintre acestea, patru au fost obținute la sărituri. Din păcate pentru "Marocan", el nu a urcat pe primul loc la Jocurile Olimpice, acolo unde are trei medalii, un argint și două bronzuri. În 2020, Drăgulescu visează la aur, la Tokyo, dar lupta se anunță una foarte echilibrată.

Rușii, la putere în finala de la sărituri

Campion mondial a devenit Nikita Nagornyy (14.966), care e la a treia medalie din cel mai strălucitor metal, la Stuttgart. Rusul câștigase aurul cu echipa și la individual compus.
Fostul campion mondial la acest aparat, Artur Dalaloyan, nu a reușit mai mult decât la individual compus, când a terminat pe doi, tot în spatele lui Nagornyy. Cu 14.933, cel care era pe hârtie liderul echipei Rusiei s-a clasat doar al doilea. Bronzul a fost adjudecat de Igor Radivilov, care a obținut 14.749.
Tokyo 2020
A spus STOP! Sportiva care a decis să renunțe la gimnastică după Jocurile Olimpice de la Tokyo
11/08/2021 LA 06:20
Gimnastică
Jocurile Olimpice: Sunisa Lee a câştigat aurul la individual compus
29/07/2021 LA 13:05