Gimnastică

Drăgulescu, performanță superbă: locul 4 în finala de la sărituri, de la Mondiale, la 38 de ani

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Marian Dragulescu

Credit imagine: Getty Images

DeCristian Mihala
13/10/2019 la 13:32

La 38 de ani, Marian Drăgulescu a obținut o performanță impresionantă la Mondialele de la Stuttgart. Gimnastul român a terminat pe locul al 4-lea finala de la sărituri (cu o notă de 14.694). Proba a fost câștigată de rusul Nikita Nagornyy, Artur Dalaloyan și Igor Radivilov completând podiumul.

Ediția de la Stuttgart a Mondialelor a fost un fiasco pentru delegațiile României, atât băieții, dar mai ales fetele făcându-se de râs. Singurul care a reușit să se califice într-o finală pe aparate a fost Marian Drăgulescu, acesta asigurându-și astfel și prezența la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

"Marocanul" va împlini în curând 39 de ani, însă profesionalismul și talentul său l-au făcut să rămână printre cei mai buni din lume la aparatele favorite: sol și, mai ales, sărituri.

Gimnastică

Film documentar dedicat abuzurilor sexuale din gimnastică! România, arătată cu degetul

28/06/2020 LA 08:48

Calificat cu a 6-a notă în finala de la sărituri, sportivul român s-au autodepășit în ultimul act și doar compania selectă l-a privat de o medalie. Drăgulescu a încheiat pe locul 4, după o bătălie palpitantă.

8 medalii de aur a cucerit de-a lungul timpului Drăgulescu, la Mondiale. Dintre acestea, patru au fost obținute la sărituri. Din păcate pentru "Marocan", el nu a urcat pe primul loc la Jocurile Olimpice, acolo unde are trei medalii, un argint și două bronzuri. În 2020, Drăgulescu visează la aur, la Tokyo, dar lupta se anunță una foarte echilibrată.

Rușii, la putere în finala de la sărituri

Campion mondial a devenit Nikita Nagornyy (14.966), care e la a treia medalie din cel mai strălucitor metal, la Stuttgart. Rusul câștigase aurul cu echipa și la individual compus.

Fostul campion mondial la acest aparat, Artur Dalaloyan, nu a reușit mai mult decât la individual compus, când a terminat pe doi, tot în spatele lui Nagornyy. Cu 14.933, cel care era pe hârtie liderul echipei Rusiei s-a clasat doar al doilea. Bronzul a fost adjudecat de Igor Radivilov, care a obținut 14.749.

Gimnastică

Sandra Izbașa, la 30 de ani. Imagini memorabile dintr-o carieră de excepție

18/06/2020 LA 15:16
Gimnastică

#DORdeSPORT cu Marian Drăgulescu

10/06/2020 LA 13:25
Subiecte asemănătoare
Gimnastică
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol