Federația Română de Gimnastică anunță lista candidaților propuși de structurile afiliate pentru funcția de Președinte.Octavian Bellu, Mariana Bitang, Carmencita Constantin, Maria Fumea, Anca Grigoraș și Ioan Suciu, în ordine alfabetică, sunt nominalizările avansate. Candidații sunt așteptați să-și depună dosarul de înscriere la Secretariatul FRG până cel târziu miercuri, 11 martie 2020.
Dosarele de candidatură vor trece apoi printr-un proces de validare, în baza criteriilor statutare, susținut în cadrul ședinței Comitetului Executiv din data de 12 martie 2020. Candidații astfel validati vor fi supuși votului în cadrul Adunării Generale ordinare din data de 19 martie 2020. Mandatul viitorului Președinte FRG va fi valid până anul viitor, în 2021.

Andreea Răducan a demisionat din fruntea FRG

Gimnastică
Nadia Comăneci, asaltată cu mesaje de felicitare în ziua în care împlinește 60 de ani
12/11/2021 LA 13:24
”Ne bucură faptul că structurile afiliate Federației au dat curs solicitării noastre de a ne transmite nominalizări pentru funcția de Președinte FRG. Gimnastica românească, fie că vorbim de cea artistică sau de cea aerobică, are nevoie de continuitate la nivel managerial. Anul 2020 stă sub semnul Jocurilor Olimpice de la Tokio, însă finalul anului marchează, totodată, startul unui nou ciclu olimpic. Așadar este deja momentul să privim către viitor și să luăm deciziile care se impun pentru inițierea unui proces de redresare, în baza unui plan strategic bine conturat, pe obiective și tactici de acțiune. Candidații propuși sunt oameni cu o bogată experiență sportivă la nivel înalt și avem încredere că printre ei se află și persoana de care gimnastica românească are nevoie!” – Mihai Pârvulescu, Departament Comunicare FRG
https://i.eurosport.com/2020/03/05/2789374.jpg
Andreea Răducan a demisionat din funcţia de președinte al FRG la 5 decembrie 2019, motivându-şi decizia prin ratarea calificării loturilor la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar şi prin lipsa de susţinere din partea Comitetului Executiv în luarea anumitor decizii.Fosta campioană mondială şi olimpică Andreea Răducan se afla la conducerea FRG din 4 august 2017, ea câştigând atunci scrutinul cu 42 de voturi pentru, unul fiind anulat. Andreea Răducan i-a urmat în funcţie lui Adrian Stoica, acesta fiind preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică timp de 11 ani.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Tokyo 2020
A spus STOP! Sportiva care a decis să renunțe la gimnastică după Jocurile Olimpice de la Tokyo
11/08/2021 LA 06:20
Gimnastică
Jocurile Olimpice: Sunisa Lee a câştigat aurul la individual compus
29/07/2021 LA 13:05