De MARIAN URSESCU
Liga Națională feminină de handbal rămâne una dintre cele mai puternice din Europa. Echipele din România continuă să se întărească și să aducă jucătoare de foarte bună valoare, handbaliste care evoluează la echipele naționale din țările lor.

Asuka Fujita lasă Minaur Baia Mare pentru SCM Rm. Vâlcea

Handbal
Marea problemă a campioanei Dinamo pentru sezonul viitor! Cum încearcă Pascual să schimbe lucrurile
12/08/2022 LA 09:38
SCM Rm. Vâlcea a parafat primul transfer pentru ediția viitoare. Extrema dreapta Asuka Fujita, componentă a ”naționalei” Japoniei, va părăsi după doi ani pe Minaur Baia Mare și va îmbrăca tricoul echipei oltene. Asuka Fujita a fost una dintre cele mai active handbaliste ale echipei maramureșene. În sezonul trecut ea a marcat pentru Minaur 74 de goluri, în toate competițiile, iar în actualul sezon are deja 66. Fujita îi va lua locul la Vâlcea internaționalei Zeljka Nikolic, componentă a naționalei Serbiei.
https://i.eurosport.com/2022/01/18/3291286.jpg

Bistrița o aduce și pe Tamires Morena

Gloria Bistrița a anunțat deja că a transferat trei jucătoare din ”naționala” României. Este vorba de Cristina Laslo (de la Minaur Baia Mare), Bianca Bazaliu și Iulia Dumanska (de la Podravka Koprivnica). Echipa ardeleană a rezolvat însă, pentru sezonul viitor, și transferul pivotului brazilian Tamires Morena Lima de Araujo de la Dunărea Brăila. Tamires Morena a jucat pentru Brăila în ultimele două sezoane și a marcat 72 de goluri în toate competițiile.
Componentă a ”naționalei” carioca, Tamires îi va lua locul la Bistrița nemoaicei Maike Schmelzer. După doar un sezon petrecut pe malul Bistriței, Maike va părăsi România, semnând deja pentru ȚSKA Moscova, echipa antrenată de tehnicianul român Florentin Pera.
TREI DINTR-O LOVITURĂ! GLORIA BISTRIȚA A TRANSFERAT TREI JUCĂTOARE CHEIE ALE ECHIPEI NAȚIONALE

Rapid merge tot pe filiera spaniolă

Liderul Ligii Naționale, Rapid București a anunțat că a transferat încă o jucătoare din Spania. Este vorba de interul dreapta Espinola Perez (29 de ani), care în ultimele trei sezoane a evoluat în Bundesliga, la Neckarsulmer SU. Espinola a jucat pentru Spania la ultimul Campionat Mondial, jucând cu reprezentativa ibericăîn semifinale. Spania a terminat pe locul 4, iar Espinola a marcat 8 goluri în cele 9 partide. Espinola Perez este a patra jucătoare spaniolă din lotul Rapidului după Marta Lopez, Alicia Fraga Fernandez și Ainhoa Hernandez.
Tot Rapid o va aduce în vară și pe Orlane Kanor, interul stânga al ”naționalei” Franței. Campioană mondială și eropeană, Orlane (24 de ani) vine de la campioana Franței, Metz Handball. Orlane are o soră geamănă, Laura Kanor, care joacă tot la Metz, dar pe postul de extremă stânga.
https://i.eurosport.com/2022/01/18/3291288.jpg

Valentina Blazevic ajunge la Buzău

Valentina Blazevic (27 de ani) lasă Măgura Cisnădie după două sezoane. Centrul ”naționalei” Croației, cu care a cucerit medalia de bronz la Euro 2020, a semnat deja cu Gloria Buzău. Blazevici a fost una dintre cele mai constante jucătoare din Liga Florilor în ultimele două sezoane, având evoluții unanim apreciate. Blazevic va trebui să umple la Buzău golul lăsat de Andreea Rotaru. Centrul ”naționalei” României așteaptă un copil și va lipsi de pe teren în perioada următoare.
Elena Dache, centrul de la SCM Rm. Vâlcea, îi va lua locul la Măgura Cisnădie Valentinei Blazevic. Dache a jucat un singur sezon la SCM Rm. Vâlcea. Măgura Cisnădie va mai pierde însă o jucătoare importantăîn vară. Portarul rus Kira Trusova se întoarce acasă, ea semnând un contract valabil pe două sezoane cu campioana Rusiei, ȚSKA Moscova.
Handbal
EXCLUSIV. Melinda Geiger se întoarce pe teren. Cu ce echipă a semnat!
11/08/2022 LA 05:53
Handbal
Naționala României de handbal feminin are un nou selecționer: Florentin Pera
09/08/2022 LA 11:07