Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Croaţia - România 25-20, la Euro 2020. Tricolorele s-au prăbuşit

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 10/12/2020 la 20:44 GMT+2

România a pierdut confruntarea contra Croaţiei, din primul meci al Main Roundului Campionatului European. Tricolorele au fost în multe momente de nerecunoscut şi s-au înclinat cu 25-20.

Cristina Neagu, România. Sursa: Federația Română de Handbal

Credit imagine: facebook

Neagu&Co au ratat orice şansă de calificare în semifinalele Euro. Intrate cu 0 puncte în grupele principale, fetele noastre au pierdut în faţa Croaţiei, probabil cel mai uşor adversar. După un start de partidă excelent, în care România s-a desprins la 8-4, Croaţia a făcut un meci mare, pe fondul unei degringolade totale în rândul tricolorelor. Acestea nu au înscris decât un gol într-un interval de 10 minute şi, la pauză, s-a intrat cu 14-10 pentru adversare.
Nici în partea secundă sportivele noastre nu au reuşit să se ridice la nivelul primei reprize cu Norvegia, astfel că şansele de a reveni în meci au fost inexistente. Asta deşi la un moment dat ne-am apropiat la doar două goluri. În cele din urmă, s-a terminat 25-20 pentru Croaţia şi tricolorele nu mai au şanse la penultimul act.
România mai are de jucat cu Olanda şi Ungaria, dar e greu de crezut că putem obţine puncte, judecând după cum am arătat azi. Norvegia şi Croaţia/Germania vor merge, probabil, în semifinale din această grupă.

Desfăşurarea partidei Croaţia - România:

Min 60. Final de meci: Croaţia - România 25-20. Adversarele ne înving pentru a doua oară în istorie.
Min 59 Croaţia - România 24-20. Buceschi arată încă o dată că e cea mai bună jucătoare a noastră în a doua repriză.
Min 58 Croaţia - România 24-19. Blazevic reuşeşte al 7-lea gol din partidă.
Min 58 Elisa Buceschi înscrie de la 7 metri, dar e prea târziu să mai sperăm că întoarcem rezultatul. 23-19.
Min 57 Croaţia - România 23-18. Cu om mai puţin, Croaţia punctează.
Min 56 Ratăm probabil ultima şansă de a reveni în meci. Iuganu are o şansă fantastică, dar o ia la ţintă pe jucătoarea din poarta Croaţiei. Au mai rămas 3 minute şi jumătate şi avem de recuperat 4 goluri. Pare imposibil.
Min 54 Croaţia - România 22-18. Debeleci înscrie superb, cu boltă.
Min 53 Primul gol marcat de Iuganu, din extrema stângă. Revenim la 3 goluri în spate, 21-18.
Min 52 Croaţia - România 21-17. În timp ce croatele înscriu, Neagu ratează. Cea mai bună handbalistă a lumii nu e în formă, nu apasă pe minge şi aruncarea sa se duce la peste un metru peste poartă.
Min 50 Dumanska apără excelent, dar adversarele înscriu şi revin la 3 goluri în faţă.
Min 48 Croaţia - România 19-17. Contra-atac perfect şi aceeaşi Buceschi înscrie. Antrenorul Croaţiei cere time-out.
Min 47 Croaţia - România 19-16. Elisa Buceschi transformă o aruncare de la 7 metri. Avem un gol în plus în această repriză.
Min 46 Croaţia - România 19-15. Dincă scapă pe contra-atac, dar, singură cu portarul, trimite în bară.
Min 43 Croaţia - România 18-15. După ce am fost conduse la 6 goluri distanţă, revenim la doar 3, graţie lui Ostase.
Min 42 Croaţia - România 18-14. Neagu trimite o torpilă care atinge 100km/h.
Min 40 Perioadă fără goluri, dar Elisa Buceschi dezgheaţă tabela după 4 minute: 17-13 pentru Croaţia.
Min 36 Blazevic înscrie de la 7 metri. Croaţia ne conduce cu 17-12, după ce Neagu punctează şi ea.
Min 35 Croaţia - România 16-11. Ratăm o ocazie excelentă şi, pe contra-atac, adversarele se desprind la 5 goluri.
Min 34 Croaţia - România 15-11. Seraficeanu înscrie al doilea său gol în această partidă.
Min 32 Croaţia - România 15-10. Blazevic punctează pentru a 5-a oară.
Min 31 Începem prost a doua repriză, cu o eliminare.
Min 30 Final de primă repriză, Croaţia - România este 14-10 la pauză!
Min 29 România e la pământ. 15 minute de coşmar, Croaţia conduce cu 14-9.
Min 28 Neagu ratează o aruncare de la 7 metri.
Min 27 Croaţia - România 12-9. Kalaus punctează iar.
Min 26 În sfârşit, punctăm. Laslo marchează, iar Dedu ne salvează. Scorul este 11-9 pentru Croaţia.
Min 25 Croaţia - România 11-8. Neagu&Co sunt de nerecunoscut, după un start foarte bun.
Min 23 Croaţia - România 10-8. Nu am marcat de peste 5 minute, adversarele au revenit în joc, pe fondul unui joc foarte slab al sportivelor noastre.
Min 22 Croaţia - România 9-8. 5 goluri la rând primite de fetele noastre.
Min 21 Croaţia - România 8-8. Kalaus readuce egalitatea pe tabela de marcaj după mult timp.
Min 20 Croaţia - România 7-8 şi selecţionerul nostru cere time-out.
Min 19 Croaţia - România 5-8. Fazele se succed cu repeziciune şi se marchează în serie. Polocoşer reuşeşte o fază superbă şi revenim la 3 goluri în faţă.
Min 17 Croaţia - România 3-7. Ne desprindem la 4 goluri.
Time-out Croaţia. Antrenorul adversarelor simte că echipa sa nu funcţionează cum trebuie. Lucru firesc dacă ne uităm pe tabelă: Croaţia a marcat de 3 ori în 16 minute.
Min 13 Croaţia - România 3-6. Ostase găseşte o execuţie fantastică, pe la spate, reuşind unul dintre cele mai frumoase goluri de la turneul final.
Min 12 Croaţia - România 3-5. Ostase marchează!
Min 11. Denisa Dedu apără o aruncare de la 7 metri. Rămânem în faţă.
Min 10 Croaţia - România 3-4. Din păcate luăm gol în superioritate, de la aceeaşi Micijevic. Popa e eliminată două minute. Nu am profitat deloc de perioada de omul în plus avut.
Min 9 Croaţia România 2-4. Aruncare de la 7 metri şi eliminare. Neagu înscrie din nou!
Min 7 Croaţia - România 1-3. Neagu găseşte o aruncare "torpilă" şi ne distanţăm la două goluri.
Min 6 Croaţia - România 1-2. Seraficeanu e angajată perfect de Laslo, în extremă, iar aceasta nu ratează.
Min 5 Croaţia - România 1-1. Cristina Neagu egalează. Ratări după ratări, au trecut 5 minute de joc.
Min 3 Croaţia - România 1-0. Micijevic e prima care punctează. Apărarea adversă e la înălţime, primele trei atacuri ale tricolorelor neconcretizându-se cu vreun gol.
Ştirea iniţială
Croația, prima adversară a României în grupele principale la Euro 2020, a încheiat grupa C cu victorii pe linie: mai întâi Ungaria, apoi campioana mondială Olanda s-au înclinat în fața ei la diferență de două goluri, iar în ultimul meci, croatele au câștigat derby-ul regional cu Serbia, 25-24.
Nenad Sostaric (61 de ani) și-a condus deja echipa spre cel mai bun rezultat din istorie la Europeanul de handbal. Croația va începe cursa pentru semifinale cu maxim de puncte și, deși nu are un golaveraj impresionant, a arătat că știe să gestioneze perfect finalurile de meci, reușind să revină de la deficit de patru goluri în fața Serbiei.
"Evident că am făcut greșeli, darele fac parte din viață și din handbal. Ceea ce contează este că la finalul meciului ne-am dat toată inima pe teren și am făcut treabă excelentă în defensivă. Să nu iei gol în ultimele 20 de secunde, cu om mai puțin – e ceva. Ne vom odihni în zilele următoare. Nu suntem în al nouălea cer, nu suntem mândri încă. O vom lua meci cu meci. Antrenament cu antrenament. Vom încerca să corectăm greșelile și să fim din ce în ce mai buni", a transmis selecționerul Croației, potrivit EHF.

Croația, revelația de la Euro: capitolul la care se aseamănă cu România

Statutul Croației s-a schimbat radical față de startul turneului, după evoluția din Grupa C.
Deși este echipa care a pasat cel mai mult dintre cele 12 calificate în grupele principale (2.708 pase potrivit statisticilor EHF), ceea ce înseamnă că are atacuri prelungite și o căutare destul de anevoioasă a soluțiilor de a marca, Croația a arătat un joc dificil de combătut. Joi, pe 10 decembrie, vom vedea față în față un duel între două echipe similare din acest punct de vedere, în condițiile în care România este a doua echipă ca număr de pase la acest European (2.675) din grupele principale.
  • Pentru comparație, Franța a "economisit" peste 1000 de pase, fiind echipa cea mai rapidă până acum în Danemarca (doar 1.424 pase). Norvegia, cea mai bună marcatoare, cu 105 goluri (la 20 de goluri distanță de cea mai apropiată urmăritoare, Rusia) a adunat 1.763 de pase.
În Croația se spune de multe ori că există handbal și handbal feminin, iar eu încerc mereu să arăt faptul că handbalul feminin poate fi chiar mai frumos decât cel masculin. | Nenad Sostaric

Croația a avut cel mai bun inter-stânga în grupe!

La o primă analiză a lotului, este clar că echipa Croației nu are vedete de talie mondială.
Nenad Sostarici nu poate conta pe colegele Yulyei Dumnaska de la Podravka, intrate în carantină după ce una dintre handbaliste a fost depistată cu noul coronavirus. Echipa este construită în aceste condiții pe scheletul vicecampioanei Lokomotiva Zagreb, echipă pe care Sostarici o și antrenează, notează gsp.ro.
Însă evoluțiile jucătoare croate au convins în Danemarca. Site-ul EHF a alcătuit cel mai "7" după terminarea meciurilor din cele patru grupe de calificare, iar croata Camila Micijevic a câștigat postul de inter stânga, ea fiind principala marcatoare a naționalei sale, împreună cu Larissa Kalaus (câte 15 goluri). Camila, 26 de ani, este totodată una dintre cele mai înalte jucătoare prezente la Campionatul European de handbal, la 1,94 m, dar și o veche cunoștință a fanilor handbalului din România, ea jucând cu Metz contra CSM-ului în Liga Campionilor.
  • Cristina Neagu (1,80 m, 32 ani) a marcat un gol în plus față de Micijevic, însă a evoluat șters la debutul contra Germaniei.
Poarta a fost un alt punct forte pentru Croația: Tea Pijevic, de la Alba Fehervar (Ungaria), a evoluat impresionant contra Olandei, iar în debutul partidei cu Serbia a stat minute bune cu procentaj de 50%.
  • 16 este poziția pe care Croația a ocupat-o la ultimele două ediții ale Campionatului European de handbal
  • 11 este cel mai slab loc ocupat de România la Campionatul European de handbal (1998)
  • 250 de goluri la Campionatul European de handbal este borna impresionantă atinsă de Crisitina Neagu în Danemarca. Ea a înscris de 16 ori, însă are eficiență de doar 35%, față de 79% - Nora Mork sau 75% - Camilla Herrem (ambele din Norvegia)
31-26 este scorul cu care România și-a adjudecat ultimul meci direct în fața Croației la Euro, în 2016
4 victorii din patru meciuri a obținut România în fața Croației la Campionatul European de handbal feminin (1994, 2008, 2010 și 2016)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo