Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

România la Campionatul European de handbal: când joacă următorul meci + obiectivul pentru Main Round

Cezara Paraschiv

Actualizat 08/12/2020 la 15:53 GMT+2

România intră cu zero puncte în grupele principale la Campionatul European de handbal, după ce Polonia nu a izbutit surpriza în fața Germaniei. Meciul cu Norvegia a adus însă un plus în joc și la capitolul încredere în rândul echipei, lucru accentuat după meci de Yulya Dumanska și Denisa Dedu, care consideră că naționala își revine.

Romania, la Campionatul European de handbal

Credit imagine: Getty Images

Naționala feminină de handbal a României a jucat de la egal la egal în primele 45 de minute cu Norvegia, cea mai puternică echipă de la Euro. Pe final, nordicele au pus pe tabelă un avantaj clar (28-20), însă după un start ratat cu Germania și un meci greu cu Polonia, tricolorele au arătat cele mai bune momente de joc de la sosirea în Danemarca, chiar în ultimul test înainte de intrarea în grupele principale.
Cel mai bun joc de la Euro le dă speranțe celor două portărițe ale României, ambele cu prestații bune în Danemarca.
"Mare parte a jocului ne-am bătut de la egal la egal (n.r. - cu Norvegia), ne-am luptat şi am arătat că echipa are valoare. Nu am reuşit să menţinem ritmul până la final. Norvegia are însă o armă, contraatacul, aşa a reuşit să câştige. În acest meci am arătat că jocul nostru s-a îmbunătăţit, atmosfera e bună între noi, am fost unite, poate a fost mai greu la început, nu avut meciuri de atâta timp şi s-a resimţit. Am arătat că avem potenţial şi vom continua", a declarat Denisa Dedu, cea care prin prestațiile din meciurile cu Polonia și Norvegia a urcat în Top 6 cei mai buni portari de la Euro 2020, având procentaj de 36% mingi apărate, per total.
"Am pierdut, dar cu siguranţă am luptat şi o vom face şi în grupa principală. La acest European se poate întâmpla orice. Ştim că vom juca cu Croaţia, cunosc fetele din campionat. Toată lumea va lupta pentru puncte şi am încredere în România", a completat și Yulya Dumanska, aflată sub contract în prezent cu RK Podravka Koprivnica, cea mai de succes echipă de club a Croației.

Programul României în grupele principale la CE handbal

Pentru al doilea turneu final consecutiv, România ajunge la limită în grupele principale, la fel cum se întâmplase și la Campionatul Mondial de anul trecut, prin victoria magică în fața Ungariei. În acest moment, naționala lui Bogdan Burcea are asigurate încă trei partide în Danemarca, fără a mai avea însă șanse la semifinale.
România va juca mai departe cu cele trei echipe venite din Grupa C, singura certitudine la această oră fiind Croația. Neagu & Co vor reveni pe teren joi, pe 10 decembrie, lista adversarelor urmând a fi definitivată diseară, de meciurile Olanda - Ungaria și Croația - Serbia. Iată cum arată programul pe mai departe pentru naționala României:
  • 10 decembrie, România vs locul 2 din grupa C
  • 13 decembrie, România vs locul 1 în grupa C
  • 14 decembrie, România vs locul 3 în grupa C
Clasamentul Grupei C, după primele două etape:
1. Croația – 4 puncte, golaveraj 51-47
2. Ungaria – 2 puncte, golaveraj 60-50
3. Serbia – 2 puncte, golaveraj 55-63
4. Olanda – 0 puncte, golaveraj 50-56
  • Surprinzător, campioana mondială Olanda a pierdut primele două meciuri din Danemarca (înfrângere la patru goluri în fața Serbiei și la două goluri contra Croației). Medaliata cu aur din Japonia ar putea fi eliminată încă din prima fază a Europeanului dacă nu va învinge Ungaria, echipă care luptă și ea pentru securizarea poziției în Main Round (Ungaria are nevoie de victorie pentru a nu depinde de rezultatul dintre Serbia și Croația).

Selecționerul Bogdan Burcea, optimist înainte de startul în Grupele Principale

Din cauza pandemiei de coronavirus, Bogdan Burcea a debutat oficial pe banca României direct la Campionatul European din Danemarca. Selecționerul în vârstă de 48 de ani a explicat în cadrul unei conferințe de presă ce așteaptă în continuare de la echipa sa.
"Sunt optimist, poate singurul şi incurabil, am spus că această echipă poate. Pentru moment, fetele au obţinut maximum din ce se putea. De la meci la meci am făcut un pas înainte şi sper că vom putea să arătăm o altă faţă în grupa principală. Acum, cel mai important este ca fetele să se refacă, sunt fete care au jucat peste 50 de minute pe meci, contează refacerea fizică", a declarat Burcea.
Antrenorul a explicat mai departe: "Am fost de la început un optimist şi am încredere în echipă. Se impune calm, dar mai departe vor fi şi momente în care să transmitem că ne <<enervăm>> puţin şi ne adjudecăm un meci, o victorie. Fetele au o atitudine exemplară, trebuie să apreciem felul în care au preluat anumite roluri şi sunt mândru de ce au realizat. Rezultatele nu ne ajută, dar prestaţiile echipei, jocul arătat, da, ne ajută să privim cu speranţă spre viitor", a mai spus Burcea.

Obiectivul României pentru grupele principale

Medaliată o singură dată în istorie la Campionatul European de handbal, în 2010, România încearcă să obțină maximul în Danemarca pentru viitor, în condițiile în care o așteaptă meciurile decisive de calificare la Jocurile Olimpice, Muntenegru fiind principala adversară acolo.
"România e obişnuită cu handbal de înalt nivel, avem o echipă schimbată, o schimbare în bine. Poate nu avem <<gloanţele>> de care avem nevoie pe fiecare post, vezi cazul Laurei Popa, care a trecut din inter dreapta pe extremă dreapta. Ne-am dori foarte mult să calificăm echipa în primele opt, pentru că vom putea întâlni adversari mai slab cotaţi în preliminariile Mondialelor. Şi avem datoria să încercăm să obţinem trei victorii în grupa principală de aici, pentru că atunci am mai avea un meci în plus, măcar cel de locurile 5-6. Această echipă are valoare, are viitor, iar cel mai important adversar al nostru este chiar România. Cât vom reuşi să ridicăm nivelul de joc, s-a şi întâmplat deja, ne menţinem speranţele", a transmis pe final selecționerul Nogdan Burcea.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo