Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Presa din Norvegia, necruțăroare cu starul naționalei și cu selecționerul, după finala Campionatului Mondial de handbal

Nicu Savin

Publicat 18/12/2023 la 17:20 GMT+2

Norvegia a pierdut finala Campionatului Mondial contra Franței, scor 28-31, iar presa din "Țara Fiordurilor" a fost nemiloasă cu Nora Mork și cu selecționerul Thorir Hergeirsson. Vedeta scandinavelor a fost pusă la zid pentru erorile repetate din partea secundă, iar antrenorul a fost criticat și el pentru modul în care echipa s-a apărat.

Nora Mork (Franța - Norvegia 31-28, finala Campionatului Mondial 2023)

Credit imagine: Eurosport

Norvegia a ratat șansa de a-și apăra titlul mondial la handbal feminin, fiind învinsă de Franța în marea finală. Scandinavele nu au învățat nimic din eșecul suferit contra reprezentativei din Hexagon în faza grupelor principale și au cedat din nou, scor 28-31.
Partida a fost echilibrată până spre finalul primei reprize, când Franța s-a desprins, iar Norvegia a fost incapabilă să mai revină, deși avut câteva momente favorabile. Dezamăgirea a fost mare în tabăra scandinavelor, iar presa din Norvegia a fost destul de acidă la adresa jucătoarelor și a selecționerului Thorir Hergeirsson.

Nora Mork și Thorir Hergeirsson, în vizorul presei, după eșecul Norvegiei în finala Campionatului Mondial

Nora Mork a fost poate cea mai criticată jucătoare a Norvegiei. Vedeta de la Esbjerg a fost impecabilă de la 7 metri (7 goluri din 7 aruncări), dar a marcat un singur gol din acțiune. În plus, interul dreapta a greșit cel puțin 3 pase în repriza secundă, în momente cheie ale meciului, care au pus Franța pe contraatac.
"Când faci atâtea greșeli, devine dificil să câștigi meciul. Nu a existat deloc coordonare în apărare. Nu s-au ajutat deloc una pe alta. Ne putem întreba de ce o jucătoare atât de bună precum Nora Mork face atât de multe greșeli tehnice în repriza secundă, în momentele critice. Mi s-a părut că am încercat aceeași strategie pe parcursul celor 60 de minute. A existat o lipsă de dispoziții tactice. Nu știu dacăam fost slab pregătiți, dar e surprinzător pentru mine ceea ce s-a întâmplat", a declarat Ole Erevik, expert la televiziunea TV3, care a transmis meciul în Norvegia.
În timpul partidei, comentatorii au evidențiat și eu jocul foarte slab în apărare al Norvegiei.
"Nu Nu NU NU NU! Ce se întâmplă? Este frustrant de urmărit. Jocul nostru defensiv miroase ca un Roquefort (n.r. brânză cu mucegai franțuzească) care a stat prea mult timp la soare", a spus Daniel Hoglund, completat de colegul său: "Un joc defensiv absolut groaznic".

Nora Mork, reacție de campioană la criticile primite după finala Campionatului Mondial de handbal

Nora Mork nu a fost la 100% din punct de vedere fizic la acest Campionat Mondial, dovadă că nu a evoluat în primele două partide. Unii specialiști din Norvegia consideră că starul a greșit dorind să joace atât de mult în finală, deși era clar că nu poate ajuta prea mult echipa.
"A părut puțin mai afectată de accidentarea de la picior decât ar dori să recunoască. Se putea mai bine", a spus Bent Svele, un alt expert al televiziunii norvegiene.
Nora Mork nu a dorit să dea vina pe accidentare pentru evoluția sa mai puțin reușită și s-a rezumat să recunoscă superioritatea Franței: "Nu prea vreau să vorbesc despre asta, dar pot recunoaște că am fost limitată. Am făcut tot ceea ce am putut în condițiile date. Nu-mi place să stau aici și să dau vina pe accidentări. De obicei este invers, noi profităm de greșelile adversarelor. Este dureros. Dar nu am jucat suficient de bine, nu meritam să câștigăm. Trebuie doar să recunoști asta din când în când".
Norvegia și Franța au fost pentru a 5-a oară față în față într-o finală de Campionat Mondial, iar scandinavele au pierdut aseară pentru a 2-a oară:
  • 1999: Norvegia - Franța 25-24 (după prelungiri)
  • 2011: Norvegia - Franța 32-24
  • 2017: Franța - Norvegia 23-21
  • 2021: Norvegia - Franța 29-22
  • 2023: Norvegia - Franța 31-28
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo