Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Danemarca se impune în finala mică de la Campionatul Mondial! Victorie la un gol cu Suedia

Dani Morar

Publicat 17/12/2023 la 18:32 GMT+2

Danemarca a câștigat finala mică de la Campionatul Mondial de handbal și își apără locul 3 de la ediția precedentă. Scorul final a fost 28-27 în favoarea danezelor, care erau conduse cu un gol înainte cu 10 minute de finalul meciului.

Suedia - Danemarca, CM de handbal.

Credit imagine: Eurosport

Suedia și Danemarca s-au întâlnit în finala mică de la Campionatul Mondial de handbal feminin. Danezele au ajuns aici după ce au fost învinse în penultimul act de către Norvegia, la Herning, cu 29-28.
În cealaltă semifinală, campioana olimpică Franţa a dispus de Suedia cu 37-28 (19-11) şi vizează al treilea său titlu mondial, după cele din 2003 şi 2017. Tamara Horacek a fost cea mai bună marcatoare a Franţei, cu 9 goluri. Laura Flippes (CSM Bucureşti) a reuşit 3 goluri, Pauletta Foppa 5, Estelle Nze Minko 4, Chloé Valentini 4, Alicia Toublanc 3, Léna Grandveau 3, Orlane Kanor (CS Rapid Bucureşti) 2, Grace Zaadi Deuna (CSM Bucureşti) 1, Sarah Bouktit 1, Lucie Granier 1, Coralie Lassource 1. Portarul Laura Glauser (CSM Bucureşti) a încheiat cu 12 intervenţii (36%).
Tot astăzi s-au mai jucat și partidele pentru locurile 5-8. Olanda a obținut poziția a 5-a după ce s-a impus contra Germaniei la o diferență de 4 goluri, 30-26.
În meciul pentru locurile 7-8, diferența finală a fost tot de 4 goluri, în favoarea reprezentativei din Muntenegru, care a câștigat confruntarea cu Cehia, 28-24.
Rezultatele zilei la Campionatul Mondial de handbal feminin:
  • Cehia - Muntenegru 24-28
  • Germania - Olanda 26-30
  • Suedia - Danemarca 27-28
  • Franța - Norvegia 20:00

Danemarca a câștigat finala mică de la Campionatul Mondial de handbal

Danemarca și-a respectat statutul de favorită în finala mică a Mondialului și s-a impus în fața Suediei, cu scorul de 28-27.
Danezele au început partida ca din tun și au obținut rapid un avantaj de 4 goluri. Mai întâi s-au desprins la 5-1, iar mai apoi au continuat să țină de scor și aveau 6-2 în primele minute.
Până la pauză, Suedia s-a apropiat la doar un gol pe parcursul reprizei, venind la 8-9 și 9-10, dar chiar și așa, nu a fost suficient pentru egalare. Danemarca a mărit din nou ecartul, iar scorul după primele 30 de minute a fost 18-15 în favoarea gazdelor.
Danezele au refăcut diferența de 4 goluri în debutul reprizei secunde și păreau că se desprind deja în câștigătoare. Suedia a făcut o cursă de urmărire incredibilă, iar în minutul 49 a egalat, 23-23, pentru ca mai apoi să preia conducere, cu 10 minute rămase din meci.
Danemarca nu a mai lăsat loc de surprize și a preluat din nou conducerea, impunându-se în final cu 28-27. Hansen, Hojlund și Jorgensen au fost cele mai bune marcatoarea ale câștigătoarelor, cu câte 5 reușite, dar au fost depășite la acest capitol de suedeza Blohm, care a marcat de 7 ori.
Danemarca obține, așadar, locul 3 la Campionatul Mondial de handbal, egalând performanța de la ediția precedentă. Selecţionatele Norvegiei şi Franţei vor juca finala Campionatului Mondial de handbal feminin din Danemarca, de la ora 20:00.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo