Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Olanda, locul 5 la Campionatul Mondial de handbal feminin. Cum arată zona pozițiilor 5-8

Maria Olteanu

Publicat 17/12/2023 la 16:54 GMT+2

Duminică se trage cortina peste Campionatul Mondial de handbal feminin. În prima parte a zilei au avut loc meciurile pentru stabilirea locurilor 5-8, ambele confruntări terminându-se la o diferență de 4 goluri.

Olanda handbal

Credit imagine: Getty Images

Campionatul Mondial de handbal feminin se apropie de final.
Ziua de duminică este plină la competiția finalului de an, având loc nu mai puțin de 4 meciuri, cele care stabilesc ierarhia finală a turneului.
În prima parte a zilei s-au consumat cele două partide contând pentru locurile 5-8.
În meciul pentru locurile 5-6, Olanda s-a impus în fața Germaniei, echipă care a năruit visul României la acest Campionat Mondial. Olandezele s-au impus la o diferență de 4 goluri, 30-26, după ce au condus categoric jocul. După prima jumătate de oră, nemțoaicele erau conduse la 9 goluri, 7-16. Germania a câștigat repriza secundă, după ce a limitat proporțiile scorului, însă a fost insuficient pentru a mai spera la locul 5, care îi revine Olandei.
În meciul pentru locurile 7-8, diferența finală a fost tot de 4 goluri, în favoarea reprezentativei din Muntenegru, care a câștigat confruntarea cu Cehia, 28-24.
Diferența s-a făcut în prima repriză, atunci când muntenegrencele au intrat la vestiare cu un ecart de patru goluri, 14-10. Actul secund s-a terminat la egalitate, 14-14, iar Muntenegru termină acest Campionat Mondial pe locul 7.
Clasamentul în zona locurilor 5-8 la Campionatul Mondial de handbal feminin:
  • 5. Olanda
  • 6. Germania
  • 7. Muntenegru
  • 8. Cehia

CUM ARATĂ COTELE LA CÂȘTIGAREA CAMPIONATULUI MONDIAL DE HANDBAL, ÎNAINTEA FINALEI NORVEGIA - FRANȚA

Selecţionatele Norvegiei şi Franţei vor juca finala Campionatului Mondial de handbal feminin din Danemarca, Norvegia şi Suedia, duminică, după ce s-au impus, vineri, în semifinale.
Va fi pentru a cincea oară când cele două echipe se înfruntă în finala Campionatului Mondial, bilanţul acestor dueluri fiind de 3-1 pentru scandinave, care au devenit campioane în 1999, 2011 şi 2021, în timp ce Franţa a cucerit titlul în 2017. Norvegia are patru titluri mondiale în palmares, unul fiind obţinut în 2015, în faţa Olandei.
În prima semifinală, Norvegia, campioana mondială en titre, a câştigat dramatic în faţa Danemarcei, la Herning, cu 29-28 (9-14, 14-9, 6-5), după prelungiri, printr-un gol marcat Henny Reistad în ultima secundă de ''over-time''. Reistad a încheiat meciul cu 15 goluri, marcând mai mult decât jumătate din reuşitele echipei sale.
În cealaltă semifinală, campioana olimpică Franţa a dispus de Suedia cu 37-28 (19-11) şi vizează al treilea său titlu mondial, după cele din 2003 şi 2017. ''Les Bleues'' au tranşat soarta meciului încă din prima repriză, încheiată cu un avantaj de opt goluri (19-11).
Casele de pariuri și-au ales favoritele înaintea acestei confruntări, iar bookmakerii merg pe mâna Norvegiei pentru un succes în marea finală. Cota nordicelor pentru victorie și aur mondial este de 1.87, în timp ce cota grupării din Hexagon este de 2.50 pentru un succes duminică seara.
Casele de pariuri evaluează cu cotă 8.25 un egal în timpul regulamentar de joc.
În finala mică, meciul care va decide echipa medaliată cu bronz la această ediție a Mondialului, Danemarca este favorită, cu o cotă de 1.37 pentru succes în fața Suediei, echipă cotată cu 4.25 pentru o victorie duminică.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo