Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Eroina Franței din finala Mondialului, dezvăluire emoționantă despre prestația de vis cu Norvegia

Nicu Savin

Publicat 18/12/2023 la 22:47 GMT+2

Franța a câștigat Campionatul Mondial de handbal feminin, după ce a trecut în marea finală de Norvegia, scor 31-28. Naționala din Hexagon s-a impus și datorită inspirației tinerei Lena Grandveau, care a fost imperială în ultimele 10 minute. Jucătoarea de numai 20 de ani a dezvăluit cum a trăit finalul de meci și crede că a putut fi decisivă tocmai datorită tinereții.

Lena Grandveau a marcat 5 goluri în finala Campionatului Mondial din 2023 (Franța - Norvegia 31-28)

Credit imagine: Eurosport

Franța s-a încoronat pentru a 3-a oară în istorie campioană a lumii la handbal feminin, după ce a câștigat turneul găzduit de Danemarca, Suedia și Norvegia. Naționala condusă de legendarul Olivier Krumbholz a făcut un Mondial perfect și a luat aurul după ce a învins în finală Norvegia, care era campioana en-titre.
Partida a fost una echilibrată, dar Franța a gestionat mult mai bine momentele cheie și a știut să-și mențină avansul luat în finalul primei reprize. Scorul a fost 31-28 pentru echipa din Hexagon, care în finalul de meci a beneficiat de o prestație excelentă a tinerei Lena Grandveau.
Chiar dacă la Nantes joacă în centrul liniei de 9 metri, accidentarea Laurei Flippes l-a determinat pe Krumbholz să o utilizeze pe Grandveau pe postul de inter dreapta, deși e jucătoare de mână dreaptă. Tânăra de 20 de ani s-a simțit ca peștele în apă și a terminat partida cu 5 goluri, 4 dintre ele marcate în ultimele 9 minute în urma unor pătrunderi sau aruncări superbe, în momente în care Norvegia amenința că poate reveni.

Lena Grandveau a spus cum a devenit eroina Franței în finala cu Norvegia de la Campionatul Mondial

Vorbind în presa franceză despre cum a trăit meciul carierei sale de până acum, Grandveau a dezvăluit că a fost copleșită de emoții, dar a simțit că trebuie să-și asume respeonsabilitatea. Franțuzoaica e de părere că tocmai tinerețea a ajutat-o să devină eroina echipei, deoarece adversarele nu se așteptat ca ea să fie atât de curajoasă într-un final de meci atât de tensionat.
"Este adevărat că este puțin incredibil ce s-a întâmplat. A fost cu adevărat magic să experimentez așa ceva. Nu există nimic mai bun decât să experimenteze o finală de Mondial la 20 de ani. Astăzi, sunt super fericită că am putut să fac asta. Cred că norvegiencele nu s-au așteptat la asta, pentru că sunt una dintre cele mai tinere și nu au crezut că aș putea lua inițiativa. Am făcut-o și, văzând că fetele mai experimentate erau marcate, am putut să îmi asum responsabilitatea.
La momentul respectiv, chiar m-am stresat foarte mult. Cred că eram albă ca un medicament. Dar apoi mi-am spus: -Nu am de ales, trebuie să dau tot ce e mai bun din mine-! A fost emoționant când am văzut mai multe fete plângând înainte de sunetul sirenei. A fost frumos să pot exeperimenta asta", a spus Grandveau pentru RMC Sport.
Franța are acum 3 titluri mondiale în palmares cu doar unu mai puțin decât Norvegia și Rusia, care împart prima poziție în ierahia all-time. La cum au stat lucrurile la turneul final din Peninsula Scandinavă, Franța devine principala favorită și pentru Jocurile Olimpice de anul viitor. Campioana olimpică în exercițiu se va bucura și de spriinul fanilor la Paris, iar jucătoarele vor da totul pentru a-i face fericiți. În plus, va fi ultima competiție majoră pentru Olivier Krumbholz și cu siguranță elevele sale vor lupta și pentru el, deoarece nimic nu ar putea fi mai frumos pentru legendarul tehnician decât să se retragă cu cea mai prețioasă medalie din sport la gât, în țara sa.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo