Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Șansele României de a trece mai departe, în grupele principale de la Campionatul European

Ion Alexandru

Actualizat 05/12/2020 la 09:22 GMT+2

Naționala de handbal feminin are astăzi un meci foarte important la Campionatul european de handbal. După înfrângerea cu Germania, fetele noastre au mare nevoie de victorie astăzi, de la ora 17 cu Polonia pentru a fi sigure de accederea în grupele principale.

Naționala d handbal feminin a României are nevoie de victorie împotriva Poloniei la Campionatul European din Danemarca

Credit imagine: Eurosport

România a jucat slab, mai ales pe fază ofensivă, cu Germania și a pierdut la 3 goluri, dar meciul cu Polonia poate reprezenta restartul de care Neagu &co au nevoie la Campionatul European din Danemarca. Un succes ar aduce în proporție de peste 90% o calificare de pe locul 3 în grupa principale.
Selecționerul Bogdan Burcea este convins că fetele noastre au forța să învingă Polonia, echipă care a pierdut categoric la debutul de la Euro cu 35-22 în fața marii favorite Norvegia.
"Meciul cu Polonia pentru mine e un meci decisiv, care ne poate conduce în grupele principale, îmi doresc calificarea, am putea arăta că putem îmbunătăţi jocul de la meci la meci, că această echipă are jucătoare valoroase. Eu am încredere în ele, important este ca şi ele să conştientizeze acest lucru şi să ne adaptăm neprevăzutului mult mai repede" a spus Burcea pentru TelekomSport.
Un alt punct importnat ar putea fi revenirea Denisei Dedu, care va putea juca împotriva Poloniei.

Programul grupei D (Campionatul European de handbal feminin)

România - Germania 19-22
Norvegia - Polonia 35-22
Astăzi
  • ora 17.00 Polonia - România (Livetext Eurosport.ro)
  • Germania - Norvegia
Luni
  • Germania - Polonia
  • ora 21.30 România - Norvegia (Livetext Eurosport.ro)

Toate calculele pentru calificarea în grupa principală

  • Primele 3 clasate din fiecare grupă se califică în faza următoare a competiției. Pentru a fi 100% sigure de trecerea mai departe, Neagu &co trebuie să învingă Polonia la o diferență mai mare decât au pierdut contra Germaniei (19-22). Acest scenariu ar intra în calcul în eventualitatea în care adversarele de astăzi ar câștiga ultimul meci din grupă, cu echipa Gemaniei
  • Victoria la orice diferență de scor ar fi suficientă, dacă Germania nu ar pierde ultimul meci din grupă contra Poloniei, așa cum arată toate previziunile. Norvegia este clar cea mai bună echipă a grupei și nu intră în calcule
  • Egalul ne dă în continuare șanse. Va trebui însă să obținem același număr de puncte cu Polonia în ultima etapă, iar golaverajul nostru să fie superior.
picture

Echipa națională de handbal a României, Sursa: Federația Română de Handbal

Credit imagine: facebook

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo