România a început dezastruos meciul contra Germaniei, tricolorele având nevoie de 8 minute pentru a marca primul gol. Între timp, nemțoaicele au dat gol după gol și după 10 minute tabela arăta 7-2 în favoarea adversarelor noastre.

Tricolorele au intrat în joc apoi și au început să recupereze, dar în special datorită apărării, în atac lucrurile mișcându-se greu. Cristina Neagu a fost departe de forma cu care ne-a obișnuit și la sfârșitul primei reprize avea un singur gol marcat. Scorul pauzei a fost 13-10 pentru Germania, unul deloc mare în handbal, iar speranța unei reveniri era încă vie.

Handbal
Alfredo Quintana a murit la doar 32 de ani. Era printre cei mai buni portari din lume
27/02/2021 LA 09:44

România-Germania 19-22 | Tricolorele debutează cu stângul la EURO

Această speranță a fost tot mai mare în primele minute ale primei reprize, când România a continuat să se apere atent, dar a fost mult mai eficientă și în atac, reușind să egaleze la 15. Din acel moment, a urmat o nouă perioadă foarte mare de secetă pentru naționala noastră și în ciuda evoluției excelente a Iuliei Dumanska, care a apărat fantastic în repriza secundă, Germania s-a desprins din nou.

În ultimele 10 minute, tricolorele au avut șanse să se apropie din nou, dar inconsecvența din faza ofensivă ne-a costat și s-a terminat 22-19 pentru Germania.

Așadar, România ratează startul la turneul final din Danemarca, pierzând în fața unui adversar pe care l-a învins de fiecare dată în competițiile oficiale în ultimii 7 ani. Din păcate, după această partidă rămânem doar cu paradele Dumanskăi, care a fost cea mai bună jucătoare a României cu un procentaj de 40% a mingilor parate, și cu regretul că nu am reușit mai mult în fața unei echipe care nu a strălucit nici ea și care era de bătut.

Pentru România urmează meciul cu Polonia, unul care va fi decisiv pentru calificarea în grupa principală. O victorie în acel meci ne-ar asigura cel mai probabil accederea în faza următoare, dar jocul din această seară nu a fost unul care să ne dea speranțe că vom obține mai mult decât prezența în faza a 2-a a competiției.

Handbal
IHF, impresionată de ce s-a întâmplat în România! "Un succes"
23/02/2021 LA 09:05
Handbal
CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea, calificate automat în optimile Ligii Campionilor!
10/02/2021 LA 19:56