Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Selecționerul României recunoaște: "Germania a meritat victoria". Situația în Grupa D, la CE handbal

Cezara Paraschiv

Publicat 04/12/2020 la 15:24 GMT+2

Naționala feminină de handbal a României a început slab parcursul de la Campionatul European din Danemarca, suferind a patra înfrângere consecutivă în meciuri oficiale. Selecționerul Bogdan Burcea a recunoscut la finalul partidei că Germania a meritat victoria.

bogdan burcea

Credit imagine: Eurosport

România nu a înscris decât 19 goluri în partida de debut la Campionatul European de handbal din Danemarca, fiind învinsă la diferență de trei goluri de Germania, echipă cu carese luptă, teoretic, pentru locul doi în grupa D. Naționala noastră a fost singura care nu a reușit să marcheze 20 de goluri în prima zi de la Euro 2020.
Selecționerul Bogdan Burcea, 48 de ani, a recunoscut fair-play la finalul meciului că Germania a meritat să câștige în fața României. "Sunt recunoscător pentru modul în care fetele au ales să lupte până la final. Cu puțin mai mult noroc în unele momente, rezultatul ar fi putut fi mai bun pentru noi. Dar, în această clipă, Germania este echipa care a meritat să câștige", a declarat Bogdan Burcea, pentru site-ul Federației Române de Handbal.
"Tricolorele" au ratat startul partidei, Germania dominând clar primul sfert de oră și reușind să își construiască un avantaj maxim de șase goluri. Conduse cu trei goluri la pauză, elevele lui Bogdan Burcea au izbutit să egaleze în repriza secundă, 14-14, însă speranțele s-au spulberat rapid, Germania preluând din nou frâiele meciului, după o nouă egalitate, la 15-15, câștigând în cele din urmă meciul cu 22-19.

Cea mai bună "tricoloră" promite că România va lupta

Paradele Yulyiei Dumanska au limitat proporțiile scorului în duelul cu Germania, portărița noastră având câteva parade consecutive incredibile și fiind, de departe, cea mai bună jucătoare a României, într-o zi în care Cristina Neagu a evoluat șters, ratând mult.
Jucătoarea de la Podravka Koprivnica promite că România va lupta în continuare, în condițiile în care meciul de sâmbătă cu Polonia, învinsă clar de Norvegia, a devenit decisiv pentru a păstra șanse de calificare în grupele principale.
"Felicitări Germaniei, au făcut mai puține greșeli decât noi, de aceea au câștigat. A fost un meci greu pentru ambele echipe. Echipa României a luptat azi și va lupta și în următoarele două meciuri", a declarat Dumanska pentru sursa citată.
Concluzia generală a jucătoarelor tricolore a fost aceea că apărarea a mers mai bine decât atacul, lucru evident. În repriza a doua, România și Germania au încheiat cu doar câte nouă goluri înscrise, iar în condițiile în care Norvegia a înscris de 35 de ori contra Poloniei, pare de neoprit în drumul spre faza următoare.
  • Primele trei echipe din grupă se califică în etapa secundă a competiției, a grupelor principale, acolo unde echipele vor lua cu ele punctele câștigate împotriva celorlalte două naționale calificate mai departe (sunt excluse practic rezultatele obținute contra celei mai slabe echipe din grupă).

Rezultatele naționalei feminine de handbal a României în ultimele patru meciuri

Naționala de handbal a României nu a mai jucat niciun meci între Campionatul Mondial din 2019 și Euro 2020. Înfrângerea contra Germaniei a devenit astfel a patra consecutivă pentru "tricolore".
  • 8 decembrie 2019: 18-27 contra Rusiei, la CM
  • 10 decembrie 2019: 22-34 contra Suediei, la CM
  • 11 decembrie 2019: 20-37 contra Japoniei, la CM
  • 3 decembrie 2020: 19-22 contra Germaniei, la CE

Programul grupei D la Campionatul European de handbal feminin

  • 3 decembrie: România - Germania 19-22
  • 3 decembrie: Norvegia - Polonia 35-23
  • 5 decembrie, ora 17:00: Polonia - România
  • 5 decembrie, ora 19:15: Germania - Norvegia
  • 7 decembrie, ora 19:15: Germania - Polonia
  • 7 decembrie, ora 21:30: România - Norvegia
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo