Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Campionatul European de handbal | Norvegia, egal cu o debutantă, după ce a condus tot meciul

Nicu Savin

Publicat 13/01/2024 la 23:56 GMT+2

Campionatul European de handbal masculin a continuat astăzi cu 6 partide din D, E și F, iar 5 echipe s-au calificat matematic în faza următoare. Norvegia putea fi a 6-a, dar medaliata cu bronz de acum 4 ani a remizat cu Insulele Feroe, scor 26-26, deși cu 5 minute înainte de final conducea la 3 goluri diferență.

Sander Sagosen (Norvegia, Campionatul European de handbal)

Credit imagine: Eurosport

Marile favorite au defilat până acum la Campionatul Mondial de handbal, dar în a 4-a zi de concurs am avut parte de prima mare surpriză. Norvegia, una dintre pretendentele la medalii (în 2020 a luat bronz), a obținut numai o remiză cu naționala Insulelor Feroe, care se află la prima participare din istorie la un turneu final.
Norvegienii au condus pe tot parcursul meciului, dar niciodată nu s-au desprins la mai mult de 3 goluri diferență. Spre final, se părea că feroezii vor claca, deoarece în minutul 55 tabela arăta 26-23 pentru Norvegia. Insularii au făcut însă 5 minute de vis și au reușit să obțină un punct. Ultimul gol al meciului a fost marcat din aruncare de la 7 metri de Elias Ellefsena, cu numai câteva secunde înainte de sunetul sirenei.

Norvegia - Insulele Feroe 26-26, la Campionatul European de handbal masculin

Rezultatul de la Berlin este o surpriză colosală, având în vedere diferențele uriașe dintre cele două țări. Handbalul este o religie în Norvegia și probabil că numărul de jucători legitimați din "Țara Fiordurilor" se apropie de totalul populației Insulelor Feroe.
Norvegienii, care în primul meci au distrus Polonia (32-21), ar fi trebuit să fie puși în gardă de meciul bun făcut de Feroe la debut, când au pierdut numai la 3 goluri diferență în fața Sloveniei. Tot astăzi, Slovenia a câștigat cu 32-25 în fața Poloniei și s-a calificat matematic în grupele principale.
Prin remiza obținută contra Norvegiei, Insulele Feroe păstrează șanse la o calificare istorică în runda următoare. Pentru asta, naționala condusă de danezul Peter Bredsdorff-Larsen trebuie să învingă în ultimul meci Polonia și să spere că Slovenia va bate Norvegia.
În celelalte partide de azi, favoritele și-au respectat statutul și în afara Sloveniei știm alte 4 formații sigure de prezența în grupele principale. În grupa E Suedia și Olanda au obținut calificarea după ce s-au impus în duelurile cu Georgia (42-26), respectiv Bosnia (36-20). În grupa F, Portugalia a dispus de Cehia (30-27), iar Danermarca a învins Grecia (40-28), iar învingătoarele au avansat în competiție.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo