Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

DRA-MA-TIC! Franța, în finală la Campionatul European de handbal! Un gol unic a dus meciul cu Suedia în prelungiri

Nicu Savin

Actualizat 26/01/2024 la 20:55 GMT+2

Franța s-a calificat dramatic în marea finală de la Campionatul European de handbal masculin. Campioana olimpică a învins Suedia, scor 34-30 , după prelungiri, dar cheia meciului a fost un gol marcat de francezi în ultima secundă a timpului regulamentar, din lovitură de la 9 metri, cu toată echipa scandinavă în zid.

L'incroyable but d'Elohim Prandi lors de France-Suède, en demi-finale de l'Euro

Credit imagine: Getty Images

Franța - Suedia a fost prima semifinală la Campionatul European de handbal masculin, iar partida a fost una agreabilă, cu multe răsturnări de situație și un suspans ieșit din comun. Cele două echipe s-au duelat în careul de ași și la ediția precedentă, iar atunci scandinavii s-au impus dramatic, scor 34-33. Deznodământul a fost diferit de această dată, Franța luându-și revanșa într-un mod absolut dramatic, chiar dacă scorul nu o arată.
Suedezii au început mai bine și au condus cu 4-3, dar a urmat o perioadă de coșmar pentru ei. Franța a reușit un parțial de 7-0 și a ajuns să conducă cu 10-4, iar diferența a crescut apoi și la 7 goluri. La pauză s-a intrat cu scorul de 17-11 pentru Karabatic & Co și se părea că finalista e decisă.
Nu a fost nici pe departe așa, pentru că Suedia a primit un singur gol în primele 10 minute ale părții secunde și a marcat 7, astfel că în minutul 40 scorul era 18-18. Guillaume Gille a cerut time-out și francezii s-au trezit imediat, distanțându-se la 3 goluri (21-18). Având în Andreas Palicka un portar în mare formă, scandinavii au găsit din nou puterea să revină și la intrarea în ultimele 10 minute echilibrul era refăcut (22-22).

Franța - Suedia 34-30, după prelungiri! Campioana olimpică, calificare dramatică în finala de la Campionatul European de handbal

Finalul primelor 60 de minute a fost de-a dreptul dramatic. Suedia a preluat conducerea în minutul 52 și apoi s-a desprins chiar la două goluri (25-23). Aproape de intrarea în ultimul minut, Jim Gottfridsson a reușit o acțiune splendidă și a marcat golul de 27-25. Lenne a readus Franța la un gol când mai erau aproximativ 30 de secunde, însă scandinavii au ținut de minge câteva secunde, după care Tomas Svensson a cerut time-out. Suedia a reușit să trimită mingea în poartă când mai erau doar câteva secunde, dar arbitri au dictat pași. Francezii au repus repede, iar sudezii au faultat și s-a auzit sunetul sirenei.
Conform regulamentului, Franța a bebeficiat de o aruncare de la 9 metri, dar toată echipa Suediei era în zid. Din asemenea faze se înscrie extrem de rar, dar Elohim Prandi a reușit o aruncare fabuloasă, pe lângă zid, care l-a păcălit pe goalkeeprul suedez și scorul a devenit 27-27.
S-a intrat în prelungiri, dar acolo suedezii au clacat complet și în prima repriză au marcat numai un gol. Franța s-a distanțat și nu a mai cedat inițiativa, impunându-se în final cu 34-30 și calificându-se astfel în prima finală europeană după o pauză de 10 ani. În ultimul act, Franța va juca cu Danemarca sau Germania, care se vor duela în cea de-a doua semifinală, de la ora 21:30.
Înaintea primei semifinale a avut loc meciul pentru locul 5, între Ungaria și Slovenia. Maghiarii au fost conduși pe aproape toată durata partidei, dar au revenit fantastic pe final și s-au impus dramatic, scor 33-32. Astfel, Ungaria a înregistrat cea mai bună performanță din istorie la Campionatul European. Până în acest an, maghiarii nu se putea mândri decât cu un loc 6, obținut la ediția din 1998.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo